Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Δωράκι 1,5 εκατ. ευρώ δια χειρός ΕΡΤ στον Κοντομηνά


Οσμή σκανδάλου πίσω από την απόφαση που έλαβε προχθές το Δ.Σ. της ΕΡΤ και μάλιστα ομόφωνα, για την εκταμίευση ποσού 1,5 εκατ. ευρώ υπέρ εταιρείας συμφερόντων Κοντομηνά για διανομή και εκμετάλλευση του σήματός της ενώ επίκειται διαγωνιστική διαδικασία.

Πιο συγκεκριμένα το κονκλάβιο της ΕΡΤ αποφάσισε να εγκρίνει την πληρωμή της εταιρείας KB Impulse το μεταβατικό διάστημα από 5 Σεπτεμβρίου 2012 μέχρις ότου αναδειχθεί ο νέος ανάδοχος στον υπό προκήρυξη διαγωνισμό για τη διανομή και εκμετάλλευση του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ Α.Ε. παγκοσμίως, άρα να πληρώσει στην εταιρεία του Δ.Κοντομηνά με την οποία ήδη συνεργάζεται προκαταβολή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ ως αμοιβή για την είσπραξη των δικαιωμάτων της.

Για την ανάθεση αυτή δεν θα χρεωθεί σε βάρος της ΕΡΤ οποιαδήποτε προμήθεια. Θυμίζουμε ότι στις 28/9 είχε ακυρωθεί ο σχετικός διαγωνισμός ενώ προ διμήνου περίπου (7.11.2012), ο Οικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης είχε παραγγείλει προκαταρκτική έρευνα για την σύμβαση ύψους 4.4 εκ ευρώ που υπεγράφη μεταξύ της ΚΒΙmpulse , ιδιοκτησίας Δημήτρη Κοντομηνά και της ΕΡΤ για την μεταφορά του δορυφορικού της προγράμματος.

Ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα είναι α) γιατί η ΕΡΤ με υπογραφή του διευθύνοντος συμβούλου Νίκου Σίμου εκχώρησε τη μεταφορά του προγράμματός της στην ΚΒΙ και μάλιστα με κόστος πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο; Και β) γιατί η ΕΡΤ εκχώρησε την διανομή και εκμετάλλευση του προγράμματος της;

Δεν υπάρχουν σχόλια: