Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Άνω Καλεντίνη.. Εγκαίνια στο Αστυνομικό Τμήμα


Ένα νέο Αστυνομικό Τμήμα, αυτό που ιδρύθηκε στο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της ΕΛΑΣ, εγκαινιάστηκε και επίσημα. Έδρα η Άνω Καλεντίνη και αρμοδιότητά του μία από τις πιο ορεινές περιοχές της Άρτας, με δεκάδες χωριά και ακόμη περισσότερους οικισμούς.
Το Αστυνομικό Τμήμα, παρότι δεν περιλαμβάνονταν στην πρώτη φάση της αναδιάρθρωσης, ιδρύθηκε μετά από αίτημα που κατέθεσε ο Δήμος τεκμηριώνοντας την ανάγκη λειτουργίας του και διαθέτοντας το κατάλληλο κτίριο.
Σε μία καθαρά συμβολική κίνηση, η κοπή της κορδέλας έγινε από χέρια παιδικά και με την ευχή όλων οι νέοι να παραμείνουν στην περιοχή και να συμβάλλουν στην προκοπή του τόπου.


Τα εγκαίνια τελέστηκαν παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα , της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότητας Όλγα Γεροβασίλη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνου Τσουβάλα, του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Χρήστου Δραγατάκη, του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου Κωνσταντίνου Σκούμα, Αστυνομικών Διευθυντών της Ηπείρου , του Διοικητή της 8ης Ταξιαρχίας, του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά, Δημάρχων, εκπροσώπων αρχών και φορέων και βέβαια κατοίκων.
Στην φιλοσοφία της αναδιοργάνωσης της ΕΛΑΣ που ξεκίνησε πριν από δυο χρόνια, χωρίς ρουσφετολογικούς όρους και κοντόφθαλμα συμφέροντα, όπως είπε χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη , εξηγώντας ότι γνώμονας για αυτή την αναδιοργάνωση ήταν να υπάρχει ασφάλεια στις περιοχές και να συνδυάζεται με την προκοπή και την προοπτική ενός τόπου.
Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη μίλησε για την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος για έναν ιστορικό δήμο ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα της ασφάλειας , επισημαίνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αρθούν οι περιφερειακές και οι ενδοπεριφερειακές ανισότητες.


Για μια σημαντική ημέρα όχι μόνο για τους κατοίκους της περιοχής αλλά και για την ίδια την αστυνομία έκανε λόγο ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος Τσουβάλας σημειώνοντας ότι σύσταση του αστυνομικού τμήματος είναι το αποτέλεσμα μιας ώριμης διαβούλευσης με την κοινωνία.
Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Κωνσταντίνος Σκούμας υπογράμμισε ότι η τοπική αστυνομία καταβάλει κάθε προσπάθεια για να είναι δίπλα στους πολίτες.



Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος μίλησε για την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος για μια περιοχή που δεν έχει υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας οι κάτοικοί της όμως θέλουν να εκμηδενιστούν κάποιες εξαιρέσεις και να συνεχίσουν να έχουν τα σπίτια τους ανοιχτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: