Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Κυνηγούσαν παράνομα τσίχλες κι αγριογούρουνα!


Στη σύλληψη δύο ατόμων προχώρησαν αντίστοιχα τη Δευτέρα και την Τρίτη οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Ε’ ΚΟΗ στην περιοχή της Άρτας.
Στην πρώτη περίπτωση, στη θέση «Παλιούρα» Συκιών του Δήμου Νικολάου Σκουφά, κλιμάκιο Θηροφυλάκων κατά τη διενέργεια περιπολίας εντόπισε δύο άτομα να ασκούν κυνήγι πτερωτών θηραμάτων (τσίχλες), κάνοντας χρήση ηχομιμητικής συσκευής.
Οι Θηροφύλακες δήλωσαν την ταυτότητά τους στα δύο άτομα, τα οποία όμως τράπηκαν σε φυγή, εγκαταλείποντας στο σημείο τη συσκευή, ένα μαχαίρι, φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και εννέα τσίχλες τις οποίες είχαν θηρεύσει.
Σε έλεγχο στην ευρύτερη περιοχή εντοπίστηκε ένα Ι.Χ αγροτικό όχημα, στο οποίο μετά την πάροδο μερικών ωρών εμφανίστηκε το ένα από τα δύο άτομα, το οποίο αναγνωρίστηκε από τους Θηροφύλακες και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.
Στη δεύτερη περίπτωση, μία ημέρα μετά, κλιμάκιο Θηροφυλάκων εντόπισε στη θέση «Πρόχωμα» στο Νεοχωράκι του Δήμου Νικολάου Σκουφά, ένα άτομο, σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του, να επισκευάζει και να επιτηρεί παγίδες (θηλιές) για αγριόχοιρους.
Συνολικά, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 14 αυτοσχέδιες θηλιές, και ένα κυνηγετικό όπλο, που ήταν παραποιημένο, ενώ το άτομο συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: