Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Με επιτυχία η εκδήλωση – αφιέρωμα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος για το Έπος του ’40



Την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών στην Αθήνα διοργανώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος ‘’28η Οκτωβρίου . Ένα εθνικό ορόσημο με διεθνή σημασία. Μια επέτειος, ένας θρύλος, μια μνήμη και ένα χρέος’’.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε:
  • Χαιρετισμό του Προέδρου της ΠΣΕ Γιώργου Δόση
     .    Επετειακά τραγούδια  από τον Σάββα Σιάτρα και στο κλαρίνο ο Τάκης Ζιάγκας.
  • Επετειακά τραγούδια που απέδωσε, η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής  και το Πολυφωνικό Εργαστήρι της ΠΣΕ, συνοδεία της Ηπειρώτικης παραδοσιακής μουσικής κομπανίας του Θοδωρή Γεωργόπουλου.
  • Προβολή ντοκιμαντέρ αναπαράστασης της μάχης του Καλπακίου
  • Πανηγυρική ομιλία με τίτλο ''28η Οκτωβρίου. Ένα εθνικό ορόσημο με διεθνή σημασία'', από την Ηπειρώτισσα, από Περιστέρι και Καστάνιανη Πωγωνίου,  Κωνσταντίνα Μπότσιου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας και Διεθνούς Πολιτικής, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
  • Απαγγελίες-κείμενα, από το βιβλίο του Πέτρου Κυριάκου Θεοδωρακάκου, επίτιμου καθηγητή ΕΜΠ, στρατιώτη τότε «Το ημερολόγιο ενός πολεμιστή στα χιονισμένα βουνά της Ηπείρου».
  • -Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακά τραγούδια της εποχής του Έπους του ΄40, από τον Λευτέρη Κωνσταντίνου και στο κλαρίνο ο Θοδωρής Γεωργόπουλος
Δείτε το βίντεο

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Ηπειρώτης Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, οι πρώην Υπουργοί Αντώνης Φούσας και Μιχάλης Καρχιμάκης, εκπρόσωποι από τα Μαρτυρικά χωριά της Ηπείρου Κομμένο, Μουσιωτίτσα, Λιγγιάδες και Κρυοπηγή, ο εκπρόσωπος της επιτροπής διεκδίκησης των Γερμανικών αποζημιώσεων Δημήτρης Χαντζαρόπουλος, ο Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων Ελλάδος Μανώλης Ψωμάς, πρόεδροι και εκπρόσωποι πολλών Ηπειρωτικών αποδημικών οργανώσεων της Αττικής.
Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ  













































































































































Φωτο-βίντεο: Χριστόφορος Ευθυμίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: