Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Ένα ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια του Πολιτιστικού Συνδέσμου Ζαγορισίων


Τα εκατό του χρόνια γιορτάζει φέτος ο  Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ζαγορισίων και, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «είναι αυτή η επέτειος ευκαιρία για αναστοχασμό, αλλά και υπόσχεση για τη συνέχεια, με την προοπτική να είναι ο έντιμος και γόνιμος εκφραστής του ζαγορίσιου πνεύματος, ο θεματοφύλακάς του αλλά και «τόπος» για να ζουν και να συναντιούνται  -κυριολεκτικά ή νοερά- οι ζαγορίσιοι που δεν ευτυχούν να ζουν στα χώματά τους».

Με αυτό τον προσανατολισμό, το Σάββατο, 4 Νοεμβρίου, και ώρα 20.00, στην αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας θα παρουσιαστεί στο κοινό της πόλης το ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Σταύρου Ψυλλάκη με τίτλο «Ως αργυρούς αιών: 100 χρόνια από την ίδρυση του Πολιτιστικού Συνδέσμου Ζαγορισίων».

Πρόκειται για μια σκηνοθετημένη καταγραφή του ιστορικού λειτουργίας των 100 χρόνων του Πολιτιστικού Συνδέσμου Ζαγορισίων, από την ίδρυσή του (το 1917) μέχρι τις μέρες μας. Σε  67 λεπτά  συμπυκνώνονται τα εκατό γόνιμα χρόνια του Συνδέσμου και μέσα από την προβολή γραπτών και φωτογραφικών στοιχείων, αποσπασμάτων εκδηλώσεων του Συνδέσμου, συνεντεύξεων συντελεστών και συνεργατών σκιαγραφείται η πορεία του στον χώρο και τον χρόνο



Δεν υπάρχουν σχόλια: