Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποια ημέρα πληρώνεται η προκαταβολή για τις επιδοτήσεις των αγροτών


Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να πληρωθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ για το 2017 και οι περίπου 680.000 δικαιούχοι παραγωγοί θα λάβουν του 70% της βασικής ενίσχυσης Παράλληλα οσοι έχουν να λάβουν δικαιώματα από το Εθνικό Απόθεμα, δηλαδή οι νέοι αγρότες και οι νεοεισερχόμενοι, δεν θα περιλαμβάνονται στην πληρωμή της προκαταβολής του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά θα πληρωθούν κατά την καταβολή της δεύτερης δόσης.

 Παράλληλα ο ΟΠΕΚΕΠΕ λίγο πριν τα Χριστούγεννα θα προχωρήσει στην εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης για το 2017. Η πληρωμή της προκαταβολής του 70% θα περιλαµβάνει και τις µεταβιβάσεις, καθώς έχει ολοκληρωθεί σχεδόν στο σύνολό της η επεξεργασία των 65.000 αιτήσεων.
Το Δεκέμβρη με την εξόφληση της βασικής ενίσχυσης θα καταβληθεί και η εξόφληση του λεγόμενου «πρασινίσματος».
Η αύξηση του επιπέδου των προκαταβολών, τις οποίες οι αρχές των κρατών μελών παρέχουν στους αγρότες ετησίως, βάσει των κανόνων της κοινής γεωργικής πολιτικής, αποσκοπεί στο να μετριάσει ορισμένα από τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αγρότες, μετά από αντίξοες κλιματικές συνθήκες, όπως ξηρασία ή ισχυρές βροχοπτώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: