Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Η Ιταλική τηλεόραση τον έφερε στην γενέτειρά του, την «Τσαμουριά»


Στον Παραπόταμο Θεσπρωτίας θέλησε να βρεθεί ένας από τους Τσάμηδες που είχαν εκδιωχθεί μετά την Γερμανική κατοχή και το έκανε με την βοήθεια της Ιταλικής τηλεόρασης!!!
Το «οδοιπορικό» προβλήθηκε στο Ιταλικό κανάλι «Italia 1» και αμέσως αναμεταδόθηκε από μέσα ενημέρωσης της Αλβανίας, τα οποία ασκούν και τη σχετική προπαγάνδα σε βάρος της Ελλάδος.
Συγγενικό πρόσωπο του ηλικιωμένου ήταν αυτό που απευθύνθηκε στην εκπομπή της Ιταλικής τηλεόρασης, και ο παρουσιαστής ανέλαβε να οργανώσει το ταξίδι του ηλικιωμένου στην Θεσπρωτία, αναφέροντας μάλιστα ότι το είχε επιχειρήσει μόνος του αλλά δεν του επετράπη η είσοδος στο ελληνικό τελωνείο.
Το τηλεοπτικό συνεργείο και ο «Αλβανοτσάμης» όπως αναφέρεται στα ξένα μέσα ενημέρωσης έφτασαν στον Παραπόταμο αλλά κάποιες ώρες αργότερα χρειάστηκε να μεταβούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας.
Εκεί ο Ιταλός δημοσιογράφος κατέγραψε με κρυφό κασετόφωνο όλη την συνομιλία που είχε με τον Αστυνομικό.
Από τα αποσπάσματα που μεταδόθηκαν από την Ιταλική τηλεόραση, αν κάτι πραγματικά εντυπωσιάζει είναι η ευγένεια με την οποία αντιμετωπίστηκαν ο δημοσιογράφος και ο Αλβανός ηλικιωμένος άνδρας.
Ο αστυνομικός, με εξαιρετικό τρόπο –πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για πολλούς συναδέλφους του- τους εξήγησε τον λόγο για τον οποίο το διαβατήριο αποτελεί μεν ταξιδιωτικό έγγραφο αλλά δεν αναγνωρίζεται από την Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το διαβατήριο που κατείχε ο ηλικιωμένος είχε εκδοθεί το 2014 από τις Αλβανικές αρχές. Εκεί αναγράφονταν ως τόπος καταγωγής «Βάρφανη Τσαμουριάς». Η χώρα μας δεν αποδέχεται τέτοιες ορολογίες καθώς δεν υφίσταται θέμα Τσαμουριάς και ως εκ τούτου είναι πολλές οι περιπτώσεις ανθρώπων που έμειναν στα σύνορα, όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Μετά από μισή ώρα περίπου παραμονής τους, στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας, το ιταλικό συνεργείο και ο ηλικιωμένος από την Αλβανία αποχώρησαν..
Ο στόχος είχε επιτευχθεί... Ο Αλβανός είδε τον τόπο καταγωγής του και το υλικό που μεταδόθηκε αποτελεί ένα ακόμη όπλο προπαγάνδας στα χέρια των Τσάμηδων και άλλων ακραίων κύκλων της Αλβανίας.
Αυτό που πρέπει πάντως να τονιστεί είναι το γεγονός ότι η παρουσία τους στην Θεσπρωτία δεν πέρασε απαρατήρητη και οι αστυνομικές αρχές έδρασαν στο βαθμό που τους αναλογεί σε αντίθεση με ότι είχε συμβεί πριν μερικούς μήνες, όταν η Αλβανική τηλεόραση με πρωταγωνιστή δημοσιογράφο που αποτελεί για την Ελλάδα «persona non grata» είχε φτάσει μέχρι την Πρέβεζα για να αποδείξει ότι η περιοχή είναι.... Αλβανική!


Δεν υπάρχουν σχόλια: