Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

1ο χαριστικό παζάρι βιβλίων και αλληλεγγύης της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης - Φωτορεπορτάζ

Ψυχοσάββατο του Αγίου Δημητρίου 21.10.2017 και το 1ο χαριστικό παζάρι βιβλίων και αλληλεγγύης της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης άνοιξε τις πύλες του.

Η προσέλευση αναμενόμενη, όπως συμβαίνει σε κάθε καινούργιο που οργανώνεται στην ΗΕΘ.

Αν το παζάρι το στήναμε στο πεζοδρόμιο της παραλίας και όχι στην αίθουσα μας , θα είχαν εξαφανιστεί τα περισσότερα από τα βιβλία ( 500 τίτλοι) , τα περιοδικά, οι εφημερίδες, τα ημερολόγια, τα σιντί και ντιβιντί, οι εγκυκλοπαίδειες , τα λευκώματα , οι χάρτες, οι καρτ ποστάλ, οι ταξιδιωτικοί οδηγοί, οι δερματόδετοι τόμοι κ.λ.π ,κ.λ.π.

Είναι δύσκολο να πείσεις ότι προσφέρεις δωρεάν πνευματική τροφή. Αν αντί των βιβλίων προσφέραμε καφέ θα είχαμε ουρά ,όπως είχε σήμερα από το πρωί μέχρι το βράδυ η καινούργια πιτσαρία στην Δημ. Γούναρη.

Αλλά το σκεπτικό της δράσης , δεν είναι έλα πάρε τζάμπα το βιβλίο και άντε γεια σου και αντίο, όπως έγινε στην πιτσαρία.

Το βιβλίο πάντα δίνει αφορμή για συζήτηση . Και αυτή την όμορφη συζήτηση και την ανταλλαγή σκέψεων είχαν σήμερα το πρωί η γενική γραμματέας του ΔΣ Αθηνά Τοτοκώτση, ο πρόεδρος της Εξελεγκτικής Επιτροπής Μιχάλης Στάσας,

με την πρεσβυτέρα Έφη Βασάκου (φωτο) ,τους καλούς φίλους και συνεργάτες της ΗΕΘ:


τον Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Θεσσαλονίκης Νίκο Ζεϊμπέκη, εξ αγχιστείας μέλος της ηπειρωτικής οικογένειας ,


τον δημοσιογράφο Αθανάσιο Μανουσάκη,



τον κ. Διαμάντη,



Συγκινητική ήταν η παρουσία της κας Μαρίας Σπυράκη η οποία συνοδευόμενη από τον εκλεκτό φίλο κ. Γιώργο Παπαδρόσο ΓΓ του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης και τις φίλες της, τίμησαν με την παρουσία τους την πνευματική αυτή δράση της Εστίας. 

Τα σκαλοπάτια της Ηπειρωτικής η Μαρία Σπυράκη τα είχε ανεβεί το 1996 όταν ως δημοσιογράφος κάλυπτε εκδηλώσεις που αφορούσαν το Βορειοηπειρωτικό και τις Ελληνοαλβανικές Σχέσεις - θέματα στα οποία η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης είχε πρωταγωνιστικό ρόλο την δεκαετία του ΄90 . Κουβέντα την κουβέντα ξετυλίχθηκαν οι μνήμες και ανανεώθηκε η διάθεση για συνεργασία με σκοπό την εξύψωση της Ηπειρωτικής Ιδέας.

Το παζάρι των βιβλίων θα επαναληφθεί κοντά στα Χριστούγεννα σε ημέρα και ώρες που θα ανακοινωθούν προσεχώς.
Μέχρι τότε θα το εμπεδώσετε ότι η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης συνεχίζει την παράδοση της ηπειρωτικής ευεργεσίας, ακόμα και σ΄ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που όλοι μας ζούμε και η προσέλευση σας θα είναι μαζική, ώστε να μπορέσουμε να αποσυμφορήσουμε την Βιζουκίδειο Βιβλιοθήκη για να την εμπλουτίσουμε στον τομέα ΗΠΕΙΡΟΣ .

το Διοικητικό Συμβούλιο της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης ευχαριστεί για την προώθηση της εκδήλωσης τα φιλικά blogs 
makpress
romiazirou
tzourlakos
epirusgate

parakalamoscity
dmanteio
perilakkas
ioannina24.gr
livingforfree
pramantamaniac
ηπειρωτική αποδημία

alleventsincity
thessbomb
myblogs







Δεν υπάρχουν σχόλια: