Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Ανακοίωνση της Πανελλαδικής Επιτροπής μπλόκων για το Ν/Σ που αφορά τον αγροτικό συνδικαλισμό


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
Ν/Σ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ: «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ» ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΝΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΣΤΗ ΦΙΛΟΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από τις πρώτες κιόλας γραμμές της αιτιολογικής έκθεσης του νομοσχεδίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τον αγροτικό συνδικαλισμό γίνονται σαφείς οι στοχεύσεις της για τη δημιουργία ενός «νέου» κυβερνητικού και φιλοΕΕ συνδικαλισμού στη θέση του πρώην απαξιωμένου και εκφυλισμένου στη συνείδηση της μικρομεσαίας αγροτιάς αγροτοπατερισμού. Στήνει έναν μηχανισμό πιστοποιημένης νομιμοφροσύνης στους μονοπωλιακούς ομίλους και τις κυβερνήσεις που θα συμμετέχει σε επιτροπές και επιτροπάτα διαχείρισης της εξουσίας, θα μοιράζει καρέκλες και θα φτιάχνει ΜΚΟ, θα προωθεί την εφαρμογή της ΚΑΠ, η οποία φέρνει παραπέρα συγκέντρωση της παραγωγής σε λίγα χέρια. Ένα δήθεν συνδικαλιστικό κίνημα χρηματοδοτούμενο από τους μηχανισμούς του κράτους και τους συνεταιρισμούς που θα στηρίζει την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική με τους στημένους κοινωνικούς διαλόγους.
Όπως καθαρά αποτυπώνεται στο 3ο άρθρο του νομοσχεδίου πρόκειται για ένα λιβανιστήρι της ΚΑΠ, της “ανταγωνιστικότητας” και της “επιχειρηματικότητας”, κάτω από τις φτερούγες των κυβερνήσεων ώστε χωρίς αντιστάσεις οι εμποροβιομήχανοι, τράπεζες, μονοπωλιακοί όμιλοι να εξασφαλίζουν τεράστια κερδοφορία με το ξεζούμισμα των μικρομεσαίων αγροτών που αφανίζονται και από τη φοροληστεία των κυβερνήσεων.

Οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι και ψαράδες κάθε ηλικίας που συσπειρώνονται στο οργανωμένο κίνημα της μικρομεσαίας αγροτιά έχουν εμπειρία. Όπως οι προηγούμενες έτσι και η σημερινή κυβέρνηση χρησιμοποιεί κάθε μέσο για την ενσωμάτωση του αγροτικού κινήματος: από τη συκοφαντία, την καταστολή και τα αγροτοδικεία μέχρι την χειραγώγηση των κυβερνητικών αγροτοπατέρων την υποδαύλιση της διάσπασης και του κοινωνικού αυτοματισμού.
Το οργανωμένο κίνημα μας ανδρώθηκε μέσα στο καμίνι των μαζικών και σκληρών αγώνων κόντρα στις επιλογές μεγαλοεπιχειρηματιών - κυβερνήσεων - ΕΕ και δεν πρόκειται να υποστείλει τη σημαία και να προσαρμοστεί στη φιλοσοφία του νομοσχεδίου. Θα συνεχίσει να πορεύεται στον ίδιο δρόμο σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα κόντρα στο σύστημα της εκμετάλλευσης του μόχθου μας και στην πολιτική που μας οδηγεί στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Θα εξακολουθήσει να εμπνέεται από την προοπτική ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης, εντελώς διαφορετικού από τον σημερινό που θα εγγυάται σταθερή δουλειά και καλό εισόδημα για τους αγροτοκτηνοτρόφους, παραγωγή επαρκών, φτηνών και ποιοτικών προϊόντων για τη διατροφή και την ένδυση του ελληνικού λαού, καθώς και πρώτων υλών για την ανάπτυξη της βιομηχανίας.

Η οργάνωση του αγροτικού κινήματος, των συλλογικών οργάνων του, είναι υπόθεση δική μας και όχι της κυβέρνησης και του υπουργείου. Καλούμε τους αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και ψαράδες να δυναμώσουν τους Αγροτικούς Συλλόγους, να συγκροτήσουν νέους σε επίπεδο χωριού και ομάδες χωριών, Ομοσπονδίες στο νομό, συσπειρωμένες στην Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων που εκφράζει τα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: