Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Παγωτό Αλάσκα


Υλικά για 6-8 άτομα
1,5 κιλό παγωτό με γεύσεις της αρεσκείας μας
παντεσπάνι έτοιμο ψημένο
150 γρ. μαρέγκα
Εκτέλεση συνταγής
Σε μια φόρμα στενόμακρη για κέικ απλώστε σταυρωτά δύο διάφανες μεμβράνες που να προεξέχουν από την φόρμα .
Με ένα κουτάλι βάλτε σε στρώσεις το παγωτό της αρεσκείας κόψτε το παντεσπάνι σύμφωνα με το μέγεθος της φόρμας πιέστε και κλείστε με την μεμβράνη, το βάζετε στην κατάψυξη για 4
Αφαιρέστε το παγωτό από την κατάψυξη και ξεδιπλώστε τη διάφανη μεμβράνη.
Αναποδογυρίζετε σε πιατέλα οβάλ ,το ξεφορμάρουμε, και βάλτε ξανά στην κατάψυξη μέχρι να φτιάξουμε τη μαρέγκα κτυπώντας τα ασπράδια αυγών με λίγο αλάτι,βανιλια, στο μίξερ μέχρι να στέκετε στο σύρμα τη βάζετε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής, και καλύπτετε με τη μαρέγκα όλη την φόρμα του του παγωτού, ,καίμε τη μαρέγκα με ένα φλόγιστρο μέχρι να πάρει χρώμα ρίχνοντας κρυστάλιζε ζάχαρη .
Βάλτε ένα μαχαίρι σε καυτό νερό για κάθε κομμάτι που θέλουμε να κόψουμε και σερβίρουμε αμέσως. ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΕ με σιρόπι σοκολάτας .






Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος




romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: