Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Μaster Plan για τα αλιευτικά καταφύγια της Π.Ε. Πρέβεζας


Στην απόφαση ανάθεσης ορισμού υποψηφίου αναδόχου του έργου “Σύνταξη προγραμματικού σχεδίου δράσεων (μάστερ πλαν) βελτίωσης-εκσυγχρονισμού και σύνδεσης αλιευτικών καταφυγίων Ν.Πρέβεζας για την διαχειριστική περίοδο 2014-2020 προχώρησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Το μάστερ πλαν θα επιδιώξει την απόκτηση μιας συνολικής εικόνας των εγκαταστάσεων των αλιευτικών καταφυγίων Μύτικα, Καστροσυκιάς, Λυγιάς του αλιευτικού καταφυγίου του Όρμου Οδυσσέα (Κερέντζα),καθώς επίσης τα αλιευτικά καταφύγια της Αμμουδιάς (εκβολές Αχέροντα) και του Βάλτου.
Η αξιολόγηση των θέσεων και η προσέγγιση των αναπτυξιακών προοπτικών θα γίνει με βασικό γνώμονα την διατήρηση του αλιευτικού χαρακτήρα των καταφυγίων και πρωταρχικώς την εξυπηρέτηση των βασικών χρηστών που είναι οι αλιείς, συνεκτιμώντας όμως το δεδομένο ότι, σχεδόν όλα τα αλιευτικά καταφύγια του Ελλαδικού χώρου, πλην αυτών που είναι ιχθυόσκαλες, λειτουργούν ως καταφύγια μικτής χρήσης, για αρκετά μεγάλα χρονικά διαστήματα κατά την διάρκεια του έτους (κυρίως την θερινή περίοδο).
Στο υπό εκπόνηση μάστερ πλαν θα διερευνηθούν παράλληλα οι δυνατότητες προσαρμογής της χρήσης τους με τις δράσεις του καταδυτικού ή ιστιοπλοϊκού τουρισμού, αγώνες αθλητικής αλιείας ή και η μετατροπή τους κατά περίπτωση σε τουριστικά αγκυροβόλια.
Επιπρόσθετα και με βάση τα υφιστάμενα στοιχεία θα προταθούν λύσεις για την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών, είτε αυτές αφορούν σε θέματα λειτουργίας είτε σε θέματα ασφάλειας που θα αφορούν τη συμπλήρωση ή επισκευή των υφιστάμενων υποδομών είτε ακόμη και την επέκταση τους.


Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια: