Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Μάθημα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο 47 χρόνια μετά

Στο πρώτο θρανίο όρθιος ,διακρίνεται το μέλος του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής  Συνομοσπονδίας Ελλάδος , γιατρός Τάσος Χατζής, εκ των πρωτεργατών της συνάντησης.
 Η συνάντηση προετοιμαζόταν εδώ και έναν μήνα. Την είχαν ζητήσει οι απόφοιτοι της Λεοντείου Σχολής των τάξεων του 1967 και 1968. Ήθελαν να ξαναδούν από κοντά - και μάλιστα στον χώρο του σχολείου - τον καθηγητή τους.
Ο φιλόλογος των μαθητών στη Λεόντειο τις χρονιές 1967 και 1968 ήταν ο Ιωάννης Λιάπης, όπως είναι το κατά κόσμον όνομα του σημερινού Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος δέχθηκε με χαρά την πρόσκληση των τότε μαθητών του. Η συνάντηση μαθητών - καθηγητή ύστερα από 47 χρόνια πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στη Λεόντειο Σχολή, στη Ν. Σμύρνη.
«Ήταν κάτι που το περίμενε και ο Αρχιεπίσκοπος πώς και πώς» τονίζουν στα «ΝΕΑ» συνεργάτες του κ. Ιερώνυμου.
Σημειώνεται πως τη δεκαετία του '60 ο κ. Ιερώνυμος, προτού γίνει ακόμη κληρικός, δίδασκε στη Λεόντειο Σχολή σε μαθητές λυκείου τα μαθήματα της ιστορίας, των αρχαίων ελληνικών και της νεοελληνικής γλώσσας. 

Η επανένωση περιελάμβανε μάθημα αλλά και ένα είδος... εξέτασης. 

Ο Αρχιεπίσκοπος συμβολικά παρέδωσε ένα μάθημα ιστορίας στους παλιούς του μαθητές - οι οποίοι ξανακάθησαν για λίγο στα θρανία - για θέματα που αφορούσαν το Βυζάντιο. Τους μοίρασε δε ένα φυλλάδιο με κείμενο για χαρακτηριστικά των Ελλήνων και τους 

Δεν υπάρχουν σχόλια: