Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Λαζάνια Ογκρατέν


Υλικά 4 άτομα
500 γραμ. λαζάνια
8-10 φέτες μπέικον σε κομματάκια
200 γραμμ. Σάλτσα κιμά
200 γραμ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
200 γραμ. τυρί έμενταλ τριμμένο
120 γρμμ. γιαούρτι στραγγιστό
140 Mel γάλα φρέσκο
3 αυγά
5 κ, σ βούτυρο
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Βράστε για 6-7 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει και στραγγίστε τα ζυμαρικά σοτάρετε σε τηγάνι με 2 κουταλιές βούτυρο.
Σε τηγάνι σοτάρετε το μπέικον με τις 3 κουταλιές βούτυρο.
Βουτυρώστε ένα ταψάκι η πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 24 εκατ. περίπου .
Στρώστε τα λαζάνια και από πάνω ρίξτε την σάλτσα από κιμά , ομοιόμορφα παντού το μπέικον χοντροκομμένο με το βούτυρο.
Σε ένα μπόλ χτυπάτε τα τυριά ,τα αυγά, το γάλα το γιαούρτι και το αλατοπίπερο.

Στρώστε το μίγμα σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.








Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος








romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: