Υλικά
1 ½ κιλό χταπόδι
4 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
3 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκ. σκόρδο, σε φετάκια
1/2 φλιτζ. τσ. Μαϊντανό
½ φλιτζ. βασιλικό
1/2 φλιτζ. τσ. ούζο
1/2 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίστε το χταπόδι, το πλένετε και
το χωρίζετε σε μεγάλα κομμάτια . Βάλτε
σε κατσαρόλα, τη σκεπάζετε και αφήστε
στην αρχή σε χαμηλή, μετά σε μέτρια φωτιά
να βγάλει το νερό του και να βράσει με
αυτό περίπου 45 λεπτά .
Όταν θα έχει μαλακώσει αρκετά, το
βγάζουμε και το κόβουμε σε μικρότερα
-αλλά όχι πολύ μικρά- κομμάτια.
Για τη βινεγκρέτ ντομάτα
ούζο
1600 ml ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ. τσ. ούζο
χυμό από 2 λεμόνια
2 μέτριες ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο βασιλικό
αλάτι, πιπέρι
Για την βινεγκρέτ αφαιρούμε τους
σπόρους και τις φλούδες από τις ντομάτες
και τις χτυπάμε με τα υπόλοιπα υλικά
στο μπλέντερ για 2-3 λεπτά.
Σερβίρουμε με κρεμμύδι τσιγαριστό
, λεμόνι κομφι ,μαϊντανό ,άνηθό περιχύνοντας
με την βινεγκρετ.
Τάσος
Τόλης
Επίτιμος
Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου