Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Για την προστασία των κατοίκων των παραμεθορίων χωριών της Ηπείρου. Με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ήπειρο, συναντήθηκαν τα Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Πωγωνησίων και της Ένωσης Κερασοβιτών Πωγωνίου Ηπέιρου στην Αθήνα



Με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ήπειρο και στο Νομό Ιωαννίνων ειδικότερα συναντήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης 6 Ιουνίου 2017 σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Κερασοβιτών Πωγωνίου Ηπείρου συνοδευόμενο από το Δήμαρχο Πωγωνίου κύριο Κώστα Καψάλη, το Δημοτικό Σύμβουλο από τα Κτίσματα κύριο Βασίλειο Μάτσια, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου κύριο Γρηγόριο Άρμπυρο και αρκετούς Κερασοβίτες.
Τους Πωγωνήσιους δέχτηκαν εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας ο Διοικητής όλων των δυνάμεων της Ηπείρου Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας συνοδευόμενος από τον Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων κύριο Ιωάννη Βασιλάκο.
Η συνάντηση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης Κερασοβιτών, η οποία είχε την αμέριστη συμπαράσταση τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και της Ομοσπονδίας Πωγωνησίων.
Κεντρικό ζήτημα στην όλη συνάντηση ήταν το οξύ πρόβλημα της αυξανόμενης εγκληματικότητας στην ευαίσθητη παραμεθόρια επαρχία Πωγωνίου, η οποία εντείνει το αίσθημα ανασφάλειας των λιγοστών, συνήθως ηλικιωμένων κατοίκων των χωριών μας.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα πρόσφατα περιστατικά σοβαρού τραυματισμού ηλικιωμένου Κερασοβίτη, στις δολοφονίες ανθρώπων στα Κτίσματα αλλά και στα επαναλαμβανόμενα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων τόσο στο Κεράσοβο όσο και σε άλλα χωριά.
Οι δυο ανώτατοι αξιωματικοί υποδέχτηκαν τους εκπροσώπους των μόνιμων κατοίκων της επαρχίας μας και των οργανώσεων της αποδημίας με ευγένεια και διέθεσαν αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο τους για να τους εξηγήσουν τις προσπάθειες που καταβάλουν οι αστυνομικές δυνάμεις για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών αλλά και τις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω του ορεινού ανάγλυφου του εδάφους και της πυκνής βλάστησης στα σύνορα με την Αλβανία.
Τόνισαν ότι κατέβαλλαν και θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης όσοι διέπραξαν τα τελευταία εγκλήματα στο Πωγώνι, ωστόσο αυτές θα ήταν περισσότερο αποτελεσματικές αν είχαν τις προβλεπόμενες θερμικές κάμερες και άλλα σύγχρονα μέσα. 
Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι πολίτες και εξέθεσαν σύντομα τις εμπειρίες τους, εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευσή τους γιατί οι υποσχέσεις που κατά καιρούς δόθηκαν για την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων δεν τηρήθηκαν. 



Αξιολογώντας το αποτέλεσμα της παραπάνω συνάντησης κρίνεται ιδιαίτερα θετική η προθυμία της ανώτατης ηγεσίας της αστυνομίας της περιοχής μας να δεχτεί τους κατοίκους του Πωγωνίου και τους εκπροσώπους τους και να συνομιλήσει μαζί τους.
Παράλληλα, διαφάνηκε πως υπάρχει καλή πρόσθεση και σχεδιασμός για την πάταξη της εγκληματικότητας, πλην όμως η πολιτεία οφείλει να είναι συνεπής προς τις υποσχέσεις της και να ενισχύσει τη φύλαξη των συνόρων της ευαίσθητης ακριτικής μας επαρχίας με το αναγκαίο προσωπικό και μέσα. ώστε να περιοριστεί η εγκληματικότητα και οι κάτοικοί της να αισθάνονται ασφαλείς.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Κερασοβιτών Πωγωνίου Ηπείρου στην Αθήνα

Ο Πρόεδρος                                     Ο Γενικός Γραμματέας

Βασίλειος Αθ. Στράτος                      Στυλιανός Δημ. Λιάγκος


Δεν υπάρχουν σχόλια: