Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Όχι κύριε Λούλη...


Πολύ έντονη ήταν η δυσαρέσκεια των στελεχών της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ Γιώργου Ζάψα και Μάκη Χατζηεφραιμίδη για τα όσα ελέχθησαν στην εκδήλωση της Πνευματικής Κίνησης «Η Αρχαία Δωδώνη» για την παρουσίαση του βιβλίου του επιχειρηματία
κ. Κων/νου Λούλη με τίτλο «Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΘΑΥΜΑΤΑ».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων την Δευτέρα 22 Μαϊου 2017 και ήταν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου.
Ο κ. Λούλης κατά την διάρκεια της ομιλίας του δεν μπόρεσε να κρύψει τις ενδόμυχες πολιτικές του καταβολές εξυμνώντας ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου το στρατοκρατικό καθεστώς της δικτατορίας που αναίρεσε τις δημοκρατικές ελευθερίες, που δίωξε και βασάνισε δημοκρατικούς πολίτες και έβαλε την χώρα στον γύψο για επτά χρόνια.
Η χούντα μας ωφέλησε στο οικονομικό πεδίο, μόνο που μας άφησε μια πικρία στο πολιτικό ζήτημα είπε.
Και στην συνέχεια ασέλγησε στην ελεύθερη δημοκρατική συνείδηση των Τζουμερκιωτών που ποτέ δεν υπήρξαν στην ιστορική τους διαδρομή επαίτες και που πλέον ως υπερήφανοι Ηπειρώτες γυρίζουν την πλάτη στην χορηγία που με τυμπανοκρουσίες υποσχέθηκε ο κ. Λούλης για την χρηματοδότηση της μελέτης για την αναστήλωση του γεφυριού της πλάκας.
Εγείρεται μείζονος ηθικής σημασίας ζήτημα όταν ο ίδιος ο χορηγός δηλώνει ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου ότι «έδωσε τις 150.000,00 € μόνο και μόνο γιατί είναι Περιφερειάρχης ο Αλέξανδρος Καχριμάνης».
Τα στελέχη της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ αλλά και αρκετοί παρευρισκόμενοι αδυνατώντας να συνειδητοποιήσουν όσα ακούστηκαν σε μια εκδήλωση που ανταποκρίθηκαν αυθόρμητα στην πρόσκληση και τίμησαν με την παρουσία τους και σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησαν από την αίθουσα.
Τεράστια ευθύνη ανήκει και στην Περιφερειακή αρχή που θέτει υπό την αιγίδα της εκδηλώσεις χωρίς νωρίτερα να αξιολογήσει το θεματικό τους πεδίο και εκτός αυτού τις στηρίζει με την παρουσία κορυφαίων της στελεχών.
Ο επικεφαλής της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ Γιώργος Ζάψας απέστειλε στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σταύρο Παργανά σχετική επιστολή διαμαρτυρίας της οποίας το πλήρες κείμενο παραθέτουμε αυτούσιο.

Κύριε Πρόεδρε,
«στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ του Κωνσταντίνου Ν. Λούλη, «ειπώθηκαν πράγματα» στα οποία δεν θα είχα κανένα ενδιαφέρον να αναφερθώ, εάν η αναφορά τους δεν προκαλούσε τις δημοκρατικές μας αρχές και δεν θα επιμείνω, άλλωστε η λογοκρισία καταργήθηκε με την πτώση της δικτατορίας, έστω κι αν ο συγγραφέας δέχεται ότι η χούντα μας «ωφέλησε» στο οικονομικό πεδίο, μόνο που μας άφησε μια «πικρία» στο πολιτικό ζήτημα!
Αυτό που ενδιαφέρει και σας παρακαλώ να το φροντίσετε, είναι η Περιφέρεια να εξετάζει με μεγαλύτερη προσοχή ποια βιβλία και ποιες εκδηλώσεις θέτει υπό την αιγίδα της (και την ασπίδα της) και επιλέγει να συμμετέχει.
Εμείς, ως παράταξη, δεν δώσαμε συνέχεια από ευγένεια στο ακροατήριο που εγκλωβίστηκε σε αυτήν την ατυχή παρουσίαση και από σεβασμό στην οικογένεια ΛΟΥΛΗ, κι όχι από τον φόβο μήπως ο συγγραφέας κ. Λούλης ζητήσει να πάρει πίσω τις 150 χιλιάδες ευρώ της χορηγίας του για το γεφύρι της Πλάκας που όπως ο ίδιος ανέφερε: «τα έδωσα επειδή είναι Περιφερειάρχης ο κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης». Άλλο φάουλ κι αυτό!
Γι αυτό σας παρακαλώ θερμά να αναλάβετε πρωτοβουλία προς τον κο Περιφερειάρχη για να ανατεθεί το έργο σε κάποιον να διαβάζει τα βιβλία πριν η περιφέρεια συμμετάσχει σε ανάλογες εκδηλώσεις και εκτιθέμεθα όλοι.
Επίσης, παρακαλώ να διαβαστεί το παρόν κατά την έναρξη της αυριανής (29/05) συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, για να μην περάσει απαρατήρητο το γεγονός».

Για την «Συμμαχία Ηπειρωτών»
Γιώργος Ζάψας,
Μάκης Χατζηεφραιμίδης
Γιώργος Ζάκκας
Δημήτρης Χαμπίπης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=AcqKWjFtp2U