Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Μετά από 7 χρόνια, πανηγύρισε η ιερά Μονή Λεκατσά Μυρσίνης Πρέβεζας. Πλήθος πιστών ήταν εκεί, τη Κυριακή το απόγευμα 4 Ιουνίου στον Μέγα Εσπερινό




Μετά από απουσία 7 χρόνων, λόγω προβλημάτων, φέτος, στο απείρου φυσικού κάλους αλλά και μοναδικής μεσογειακής χλωρίδας και πανίδας, δάσος Λεκατσά Μυρσίνης Πρέβεζας, στις 4-5 Ιουνίου 2017, του Αγίου Πνεύματος(Φανερωμένης) πραγματοποιείται  το παραδοσιακό ηπειρώτικο πανηγύρι (νυχτερινό παραμονή και ολοήμερο ανήμερα της γιορτής), στον περιβάλλοντα χώρο του Μοναστηριού, μετά από πρωτοβουλία του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κοινότητας Μυρσίνης και τη συμμετοχή του Δήμου Πρέβεζας και μετά από τη σύμφωνη γνώμη της Μητρόπολης Πρέβεζας, του Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Λεκατσά, του Δασαρχείου Πρέβεζας και βέβαια της Δημοτικής Ενότητας Ζαλόγγου Πρέβεζας (Δήμος Πρέβεζας). 















Την Κυριακή το απόγευμα  4 Ιουνίου 2017, στον Εσπερινό, πλήθος πιστών κατέκλυσε τόσο εντός όσο και εκτός την ιερά Μονή Λεκατσά! Κόσμος από κάθε γωνιά του νομού Πρέβεζας, της Ηπείρου και όχι μόνο, δείχνοντας έτσι πόσο σημαντικό ήταν να πανηγυρίσει ξανά του Αγίου Πνεύματος "(Φανερωμένης) η ιερά μονή Λεκατσά, μετά από 7 χρόνια! 



Δεν υπάρχουν σχόλια: