Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Κοτολετες αρνιου πανε


Υλικά για 4 άτομα
12 κοτολέτες (μπριζολάκια), αρνίσιες
1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
80 γρμ. τυρι τριμμενο( γραβιερα)
150 γρμ. φρυγανιά τριμμένη
2 κ.σ. θυμάρι
2.κ.σουπας φιστικια
1 κ.γ. μοσχοκαρυδο
αλάτι & πιπέρι
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγης
Με ένα μαχαίρι καθαρίζετε τα κοκαλάκια στις κοτολέτες ώστε να μη μείνει επάνω λίπος ή κρέας.
Σε μια ξύλινη επιφάνεια χτυπάτε τα μπριζολάκια να ανοίξουν ,τα πλένετε και τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.
Τα αλατοπιπερώνετε συν το μοσχοκαρυδο και το τριμμενο τυρι,τα τριμμενα φυστικια κτυπηστε , τα αυγά με 2 κουταλιές νερό σε ένα βαθύ μπολ .
Βάζετετο αλεύρι και τη γαλέτα με το θυμάρι σε δύο άλλα μπολ,βάζετε το λάδι στο τηγάνι να κάψει.
Παίρνετε ένα-ένα τα μπριζολάκια, τα περνατε πρώτα από το αλεύρι και από τις δύο πλευρές, τα τινάζουμε να φύγει το περιττό αλευρι, έπειτα από το αυγό και στο τέλος τα περνάτε από τη γαλέτα. Πιέζουμε τη γαλέτα να κολλήσει πάνω στα μπριζολάκια.
Τα βάζετε στο τηγάνι και μόλις ροδίσουν από τη μία πλευρά τα γυρνάτε και από την άλλη.
Τα συνοδευετε με Ελληνικη σαλατα .








Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος








romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: