Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

«Εξελθε, κατηραμένε». ( ΒΙΝΤΕΟ για γέλια ή για κλάματα!!!).


Γράφει ο Παντελής Μπουκάλας

Θα πρέπει να έχει γίνει ήδη βάιραλ ο καλόγερος που ανέβηκε στο Ορος των Κεραιών για να ξορκίσει τους διαβόλους και τους τριβόλους που φώλιασαν σε μια κεραία για να προωθήσουν ηλεκτρομαγνητικά το αντιχριστιανικό και ανθελληνικό τους έργο. Αν είναι όντως ασκητής, ένας διά Χριστόν σαλός, ο ρασοφόρος και μακροπώγων που μ’ έναν μικρό σταυρό στο χέρι όρμησε κατά των δαιμόνων, ένας Θεός το ξέρει.
Το ότι πάντως φρόντισε ν’ ανέβει στα βουνό με παρέα, ώστε να τον βιντεοσκοπήσουν με κάποιο κινητό και ν’ ανεβάσει κατόπιν τον άθλο του στο απείρως φιλόξενο Ιντερνετ, δείχνει ότι και από κόσμο ξέρει και αποφασισμένος είναι να πολεμήσει τον Πονηρό με τα ίδια του τα όπλα, με τις ηλεκτρομαγνητικές μεθόδους του. Τρολιά; Ισως. Μα και τα Τρολ της νορβηγικής μυθολογίας τι είναι; Πλάσματα του Σατανά είναι κι αυτά.
«Εχουμε ανέβει σε ένα βουνό. Εδώ οι Εβραίοι έχουν βάλει κεραίες. Οι κεραίες είναι τα κέρατα του Σατανά», εξηγεί ο αγαθός πριν προχωρήσει στον εξορκισμό του: «Ουστ, δαιμόνοι!» Φτωχά λόγια, πράγματι, ιδίως αν συγκριθούν με τον εξορκισμό της επίσημης Εκκλησίας, συνταγμένο διά χειρός Βασιλείου του Μεγάλου: «Εξορκίζω σε τον αρχέκακον της βλασφημίας, τον αρχηγόν της ανταρσίας, και αυτουργόν της πονηρίας. Εξορκίζω σε τον εκριφθέντα εκ της άνω φωτοφορίας, και σκότω βυθού κατενεχθέντα διά την έπαρσιν». Βγάζει έπειτα μια σφεντόνα ο καλόγερος κι αρχίζει να βαράει τα επί της κεραίας βυσσοδομούντα δαιμόνια.
 Πέτυχε ένα στο αυτί, όπως αυτός το είδε και αυτός το είπε, ευστοχεί και μ’ ένα δεύτερο, δεν μένει όμως ικανοποιημένος, αφού έχει να κάνει με λεγεώνα. «Δεν κάνω δουλειά έτσι, πρέπει ν’ αρχίσω με το χέρι», μονολογεί. Αρχίζει λοιπόν να πετροβολάει, έπειτα ζυγώνει στην κεραία, την κουνάει, αναθεματίζει τα «σκουλήκια τους Εβραίους», θριαμβεύει.
Σίγουρος πως, τρολ - ξετρόλ, όσα λέει για τους Εβραίους τα πιστεύουν πολλοί συμπατριώτες του, άλλωστε μόλις προχθές μια έρευνα της οργάνωσης Αnti-Defamation League επιβεβαίωσε ότι πρωτεύουμε πανευρωπαϊκά σε αντισημιτισμό, με 67% (δεύτερη, πολύ πίσω, η Πολωνία, με 45%, τρίτη η Γαλλία με 37%). Σίγουρος επιπλέον πως πολλοί πιστεύουν ό,τι άκρως επιστημονικό πιστεύει κι αυτός για τα κύματα και τους ψεκασμούς που απειλούν το έθνος.
Στο Αγιον Ορος, πάντως, έναν καιρό, όταν πρωτομπήκαν οι κεραίες της Πάναφον και μαστόρευαν δίπλα στο κτίσμα καθεμιάς ένα εκκλησάκι, κάποιοι μοναχοί μιλούσαν για την Παναγία την Παναφονήτρια. Τίποτε πιο ελευθερωτικό από τον αυτοσαρκασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: