Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης τήρησε το έθιμο τσουγκρίσματος του κόκκινου αυγού

Σε πείσμα των καιρών τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μαζί με τα μέλη και τους φίλους της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης τήρησαν και φέτος ( Κυριακή 7 Μαϊου 2017) το έθιμο του τσουγκρίσματος του κόκκινου αβγού.

Το έθιμο στο οποίο συμμετέχουν και οι πενθούντες γιατί συμβολίζει την Ανάσταση του Ιησού, ξεκίνησε με την ευχή '' Χριστός Ανέστη - Αληθώς Ανέστη '' , την οποία έψαλλαν ομαδικά οι συμμετέχοντες στους οποίους μοιράστηκαν τα ατομικά τσουρέκια ,τα αναψυκτικά και τα κόκκινα αβγά .Μετά την ανταλλαγή ευχών ακολούθησε το καθιερωμένο τσούγκρισμα . Στον χαιρετισμό που απηύθυναν ο πρόεδρος της ΗΕΘ Αιδεσιμολογιώτατος Μηνάς Βασάκος , ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων κ. Γιάννης Σαρίδης ,ο Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Κούβελας και η ζωγράφος και γλύπτρια κα Ντίνα Αναστασιάδου, τόνισαν την δύναμη της αγάπης , της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς ως προϋποθέσεις ανάπτυξης και καλής πορείας προς ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Χαιρετισμό απέστειλαν ο π.υπουργός και βουλευτής ΝΔ Θεσσαλονίκης κ. Θεόδωρος Καράογλου και η κα Βασιλική Νάκου Αναπληρώτρια Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας Κόμματος ΝΔ.
Ο Γενικός Γραμματέας της Χριστιανικής Αστυνομικής Αλληλεγγύης '' Ο Όσιος Παϊσιος '' κ. Καλλίνικος Ξανθόπουλος προσέφερε προς την Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης την αγιογραφημένη από την κα Κωνσταντία Νεραντζιά εικόνα του Oσίου Παϊσίου του Αγιορείτη σε ένδειξη αναγνώρισης και τιμής του εθνικοκοινωνικού έργου που επιτελεί η ΗΕΘ επί 77 χρόνια στον Βορειοελλαδικό χώρο και την ομογένεια ευχόμενος η συνεργασία των δύο φορέων να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί σταθερά προς όφελος όσων έχουν ανάγκη υποστήριξης.
Όλοι με τη συμμετοχή τους συνέβαλαν στην προσπάθεια διάσωσης, διατήρησης και διάδοσης της ηπειρωτικής παράδοσης και ενίσχυσαν τον αγώνα να κρατηθεί ανοιχτή η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης, γιαυτό και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης τους ευχαριστεί όπως και τους χορηγούς της εκδήλωσης :ΤΟ ΚΟΤΕΤΣΙ -Πουλερικά- Ο ΓΙΑΝΝΗΣ, Αθηνά Τοτοκώτση ΓΓ ΔΣ ΗΕΘ στη μνήμη Βασίλη Γκέλη ευεργέτη της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης, Τιμόθεο Βασιλειάδη -ταμία ΔΣ ΗΕΘ στη μνήμη της συζύγου του Νάντιας Σταματοπούλου ,Νικόλα Γεωργίου -Έφορο Αλληλεγγύης ΔΣ ΗΕΘ και Λευτέρη Νέσερη - Έφορο Νεολαίας ΔΣ ΗΕΘ καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας : ΠΡΩΪΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ,




Δεν υπάρχουν σχόλια: