Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Κύπρος και Άρτα τίμησαν τη μνήμη του Ευάγγελου Φλωράκη


Μία λιτή εκδήλωση... Στη μνήμη ενός γενναίου! Στο χωριό Ρωμανός της Άρτας. Τον οποίο από τον οποίο κατάγονταν ο Ευάγγελος Φλωράκης, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην Κύπρο.
Το χωριό τίμησε τον δικό του στρατιώτη, τοποθετώντας στην μικρή πλατεία την προτομή του. Και κει τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση με αφορμή την επίσκεψη του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, ο οποίος συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά και από κοινού παραβρέθηκαν στην εκδήλωση μνήμης.
Φέτος συμπληρώνονται δεκαπέντε χρόνια από την συντριβή του μοιραίου ελικοπτέρου Βell-206 της Εθνικής Φρουράς, με αποτέλεσμα το τραγικό θάνατο του τότε Α/ΓΕΕΦ Αντιστράτηγου Ευάγγελου Φλωράκη.
Το ελικόπτερο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Λακατάμιας στη Λευκωσία με κατεύθυνση την αεροπορική βάση Πάφου για την παρακολούθηση νυκτερινής εκπαιδευτικής δραστηριότητας από τον Α/ΓΕΕΦ.
Όμως κατέπεσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στις 4.20 της 11ης Ιουλίου 2002 περίπου δύο χιλιόμετρα από την αεροπορική βάση Πάφου, κοντά στο χωριό Κούκλια, συγκλονίζοντας Ελλάδα και Κύπρο.
Η παρουσία του εκλιπόντος στην ηγεσία της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, αποτέλεσε κινητήριο δύναμη για την αναδιοργάνωση και την ενίσχυσή της.
Ο Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης γεννήθηκε στην Άρτα στις 14 Φεβρουαρίου 1943, στο χωριό Ρωμανός των Τζουμέρκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: