Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Σούπα λαχανικών


Υλικά
100 γρμ. Βούτυρο
1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο, πλυμένο και ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
200 γρμ. καρότα
100 γρμ. Κοχυλάκι ζυμαρικό
1 λίτρο Ζωμός Βοδινού
1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
100 γρμ. Τυρί τριμμένο
100 γρμ. Βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και όταν ζεσταθεί καλά τσιγαρίστε το σπανάκι, το κρεμμύδι ,τα καρότα κομμένα σε κύβους για 5΄-7΄, σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Προσθέστε στην κατσαρόλα 1 λίτρο νερό και τον ζωμό, ανακατέψτε και αφήστε τη σούπα να βράσει για 30΄.

10 λεπτά πριν αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτουμε στη σούπα τον άνηθο το κοχυλάκι. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με τριμμένο τυρί  









Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος








romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: