Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Σαλάτα με αβγό ποσέ


ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
4 αβγά
1 ματσάκι μύρωνα
2 σαλάτες πολύχρωμες
2 καρότο βρασμένο
2 παντζάρια μέτρια βρασμένα
2 κ. σ. ξίδι
1 φύλλο δάφνης
2-3 κόκκοι πιπέρι
Αλάτι (προαιρετικά )
Για το ντρεσινγκ
6 κ. σ. ελαιόλαδο
2 κ. σ. μηλόξιδο
1 κ. γλ. μουστάρδα
1 κ. γλ. ψιλοκομμένη κάππαρη
2 φιλέτα αντσούγιας ψιλοκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Βάλτε σε ένα βαθύ τηγάνι 2 φλιτζάνια νερό, το ξίδι, τη δάφνη, τους κόκκους πιπεριού και λίγο αλάτι.
Βράστε το μείγμα για 3-4 λεπτά, χαμηλώστε τη φωτιά ώστε το νερό να μην κοχλάζει και ρίξτε τα αβγά προσεκτικά για να μην σπάσουν.
Βράστε τα για 4-5 λεπτά, και όσο βράζουν, με ένα κουτάλι, περιχύστε τα με το μείγμα του νερού με το ξίδι και τα αρωματικά.
Βγάλτε τα προσεκτικά με μία τρυπητή κουτάλα και ακουμπήστε τα σε χαρτί κουζίνας μέχρι να τα σερβίρετε.

Πλένετε τα σαλατικά και κόψτε τα α στη μέση. Βάλτε στα πιάτα τα σαλατικά και τα μυρώνια ως βάση, μοιράστε τα βρασμένα καρότα ,παντζάρια , βάλτε από ένα αβγό ποσέ και περιχύστε με το ντρεσινγκ(τα κτυπάτε όλα μαζί στο μπλέντερ) γαρνίρετε με λεμόνι.










Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος








romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: