Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Μους σοκολάτας


Υλικά 4-5 άτομα
400γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια
600ml κρέμα γάλακτος
2 κ. σ. μαύρο ρούμι ή λικέρ καφέ

Εκτέλεση συνταγής
Βάζετε τα κομματάκια της σοκολάτας σε ένα μπολ και την μισή ποσότητα κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλι να πάρει βράση.
Περιχύστε με την καυτή κρέμα τη σοκολάτα στο μπολ και ανακατεύετε για να λιώσει και να ομογενοποιηθούν τα δυο υλικά.
Ανακατεύτε μέσα και το ποτό της επιλογής σας και αφήνετε να κρυώσει λίγο το μείγμα της σοκολάτας.
Στο μεταξύ χτυπάτε την υπόλοιπη της κρέμας γάλακτος σε σαντιγί.
Ανακατέψτε την σαντιγί με το μείγμα της σοκολάτας και τη μοιράζετε σε ποτήρια, αφήστε τη μους στο ψυγείο να πήξει για 3-4 ωρες.

Γαρνίρετε με λίγο ξύσμα σοκολάτας η γαρνιτούρα της επιλογής σας.










Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος











romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: