Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Μετά τις 6 Ιουνίου οι Πανελλήνιες εξετάσεις


Διαβάστε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα μαθήματα που θα εξεταστούν οι υποψήφιοι στις πανελλήνιες 2017 τους συντελεστές βαρύτητας καθώς και το νέο Μηχανογραφικό.
Μετά τις 6 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, αφού ολοκληρωθούν οι ενδοσχολικές και ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, καθώς από φέτος μόνο οι κατέχοντες-αποδεδειγμένα- απολυτήριο Λυκείου θα μπορούν να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές (σ.σ. ο νόμος ορίζει ότι οι έχοντες απολυτήριο συμμετέχουν στις Εξετάσεις). Η οριστική απόφαση για την ημερομηνία , αλλά και για τις επαναληπτικές εξετάσεις θα ληφθεί από την πολιτική ηγεσία, σε ευρεία σύσκεψη, την άλλη εβδομάδα.

Όσον αφορά τις επαναληπτικές εξετάσεις, όπως αναφέρει το neolaia.gr, όλα δείχνουν ότι από φέτος καταργούνται. Για να επανέλθουν σε εφαρμογή απαιτείται νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή. Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα ανακοινωθεί μέσα στον Φεβρουάριο και στη συνέχεια οι υποψήφιοι θα κληθούν να υποβάλουν την Αίτηση Δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Οι υποψήφιοι για εισαγωγή, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων απόλυσης από το Γενικό Λύκειο και των αποτελεσμάτων των Εξετάσεων Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καταθέτουν δήλωση προτίμησης (Μηχανογραφικό Δελτίο) για δύο (2) κατ ανώτατο όριο Επιστημονικά Πεδία.

Οι μαθητές της τελευταίας τάξης Γενικού Λυκείου σχολικού έτους 2016-17 και οι απόφοιτοι-υποψήφιοι, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2017, που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι σε ένα (1) μόνο Επιστημονικό Πεδίο, εξετάζονται σε τέσσερα (4) μαθήματα, ενώ όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι σε δύο (2) Επιστημονικά Πεδία, εξετάζονται και σε ένα πέμπτο (5ο) μάθημα, το οποίο μπορεί να είναι Γενικής Παιδείας ή Ομάδας Προσανατολισμού. Όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν έναν ή δύο από τους παρακάτω εναλλακτικούς συνδυασμούς μαθημάτων ανά Ομάδα Προσανατολισμού, λαμβάνοντας υπόψη και τα μαθήματα στα οποία υπάρχουν αυξημένοι συντελεστές βαρύτητας, όπως αυτοί καθορίστηκαν με το άρθρο 2 της αριθμ. Φ.253/85476/Α5/2015 (ΦΕΚ 995 B’/29-05-2015) Υπουργικής Απόφασης . Για την εισαγωγή στα τμήματα κάθε Επιστημονικού Πεδίου, θα υπολογίζονται τα τέσσερα (4) μαθήματα και οι συντελεστές βαρύτητας τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: