Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Σειρά έργων – παρεμβάσεων- στην πόλη της Φιλιππιάδας. Εγκρίθηκε η μελέτη διαμόρφωσης της οδού Μπιζανίου, στο τμήμα του πεζόδρομου.








ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25.1.2017

Μία σειρά από παρεμβάσεις στην πόλη της Φιλιππιάδας έχει δρομολογήσει ο Δήμος Ζηρού, προκειμένου η πόλη να γίνει πιο λειτουργική και να διευκολυνθεί η καθημερινότητα των κατοίκων.
Μετά την έγκριση μελέτης προϋπολογισμού 130.000 ευρώ, τα οποία θα διατεθούν από ίδιους πόρους, θα ξεκινήσουν εργασίες διαμόρφωσης της οδού Μπιζανίου (σ.σ. στο τμήμα του πεζόδρομου), οι οποίες θα την καταστήσουν ως μία σύγχρονη οδό και θα συμβάλλουν στη βελτίωση της εικόνας του κέντρου της πόλης.





Μεταξύ των άλλων η μελέτη περιλαμβάνει:
Κατασκευή νέων πεζοδρομίων με λωρίδα όδευσης τυφλών.
Κατασκευή ασφαλτοστρωμένης οδού διέλευσης οχημάτων με χώρους στάσεων φορτοεκφόρτωσης για την εξυπηρέτηση των αναγκών τροφοδοσίας των καταστημάτων.
Φύτευση δέντρων.
Χώρο πάρκινγκ για ΑμεΑ.
Καινούργιο ηλεκτροφωτισμό με φώτα LED.

Η έγκριση μελέτης για τη διαμόρφωση της οδού Μπιζανίου, έρχεται να προστεθεί στο σχέδιο συνολικότερης ανάπλασης της πόλης της Φιλιππιάδας. Αποτελεί δηλαδή συνέχεια της μελέτης ανάπλασης της οδού Ναπολέοντας Ζέρβα, της μελέτης διαμόρφωσης και εκσυγχρονισμού της κεντρικής Πλατείας της πόλης, η οποία τελεί υπό έγκριση, αλλά και της μελέτης κατασκευής περίπου 50 χώρων στάθμευσης Ι.Χ., θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ και 7 θέσεων πούλμαν. Οι συγκεκριμένοι χώροι θα κατασκευαστούν στην οδό 28ης Οκτωβρίου από το ύψος του Κέντρου Υγείας έως την οδό Πανούτσου και στην οδό Σταδίου πλησίον του Πνευματικού Κέντρου. Οι εργασίες κατασκευής των εν λόγω θέσεων στάθμευσης, αφορούν τη διαγράμμιση, ασφαλτόστρωση, σηματοδότηση και τον φωτισμό, συνολικού προϋπολογισμού 60.000 ευρώ που επίσης θα διατεθούν από ίδιους πόρους και στοχεύουν στο να μπει τάξη στην κυκλοφορία και στάθμευση των οχημάτων και να γίνει η κυκλοφορία των πεζών πιο εύκολη και περισσότερο ασφαλής.

Ο Δήμος, με την έναρξη των εργασιών των παραπάνω έργων, προσβλέπει στη συνεργασία των πολιτών και επαγγελματιών της περιοχής, για την ταχύτερη και αρτιότερη εκτέλεσή τους προς όφελος της πόλης, των μόνιμων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών.
Σημειώνεται ότι εργασίες διαμόρφωσης και ανάπλασης χώρων έχουν προβλεφθεί και για το Θεσπρωτικό.

romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: