Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Σκορδομακάρονα



ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ

Υλικά
500γρ.μακαρονια νο7
100 γρ. βούτυρο
3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
ξύσμα από 1 λεμόνι
3-4 φυλλα βασιλικό φρέσκο
1/2 κ.γλ.πάπρικα γλυκιά
120 γρμ.κεφαλογραβιερα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια συμφωνα με τις οδηγιες.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, σε τηγάνι λυωστε το βούτυρο, χωρίς να το αφήσετε να κάψει, σε χαμηλη φωτιά.
Προσθέστε το σκόρδο, το μπούκοβο και το χυμό λεμονιού, αφήστε 1 λεπτό το σκόρδο να μαλακωσει .
Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρετε τα μακαρονια στο τηγάνι, χωρίς να τα στραγγίσουμε.
Δυναμώστε τη φωτιά και ανακατεύετε καλά, μέχρι να πάει παντού το βούτυρο.
Προσθέστε το βασιλικό και το ξύσμα λεμονιού και σερβίρετε τυρι τριμμενο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.











Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος










romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: