Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Κάλεσμα μπλόκου της Νίκαιας για το αγροτικό συλλαλητήριο στη Λάρισα την Παρασκευή 3 Φλεβάρη


«Το μπλόκο της Νίκαιας καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας να πάρουν μέρος στο αγροτικό συλλαλητήριο που οργανώνει  την Παρασκευή, 3 Φλεβάρη, στις 6 μμ, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.
 Καλούμε, επίσης, τους εργατοϋπαλλήλους, τους άνεργους  και τους συνταξιούχους, τους μαγαζάτορες, τους βιοτέχνες και τους έμπορους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, και τους ανθρώπους της επιστήμης και της λαϊκής διανόησης, τους νέους που σπουδάζουν και τις γυναίκες των λαϊκών νοικοκυριών να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, εκφράζοντας την ενεργή στήριξή τους στον δίκαιο αγώνα μας, που αφορά στην ίδια την επιβίωσή μας.
Οι μικρομεσαίοι αγρότες βγήκαμε, ξανά φέτος, στα μπλόκα, γιατί η κυβέρνηση , όχι μόνο δεν ικανοποίησε τα δίκαια αιτήματα που προβάλλαμε στα περσινά 40ήμερα μπλόκα, αλλά, με την αντιλαϊκή πολιτική της, πρόσθεσε κι άλλα βάρη στις πλάτες μας, που θα μας στείλουν, γρηγορότερα, στον Καιάδα του ξεκληρίσματος και της εξαθλίωσης.
Με το τρίτο μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που ήρθε ως συνέχεια των δυο  μνημονίων των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ψηφίστηκε στη βουλή από τους 222 βουλευτές, επιβλήθηκαν στους αγρότες βαριά φορολογία στο εισόδημα και στις ενισχύσεις, τεράστιες ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, αύξηση  του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια από 13% στο 24%,  μεγάλη μείωση και, στη συνέχεια, κατάργηση της επιστροφής του φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο, φόρος στο κρασί και στο τσίπουρο, αύξηση στον ΕΝΦΙΑ για τα χωράφια, ενώ σχεδιάζεται η επιβολή  πρόσθετου «περιβαλλοντικού»  τέλους για το νερό ύδρευσης και άρδευσης, ΚΤΕΟ για τα αγροτικά μηχανήματα κι άλλα χαράτσια.

 Ακόμα και αυτές τις μέρες, που οι αγρότες είμαστε στα μπλόκα, η κυβέρνηση παίρνει πρόσθετα μέτρα σε βάρος μας, όπως: Η διαβίβαση στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών, (ΚΕΑΟ), και των κάτω από 5.000 ευρώ οφειλών των αγροτών προς τον ΟΓΑ, εκβιάζοντας με κατασχέσεις πάνω από 360.000 μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, Το νέο βαρύ χαράτσι για την υποβολή αντιρρήσεων την οποία καλούνται να υποβάλλουν χιλιάδες αγρότες που, με την ανάρτηση των δασικών χαρτών, τα χωράφια τους φαίνονται ως δασικές εκτάσεις και κτηνοτρόφοι που αμφισβητούνται τα βοσκοτόπια τους. Η πώληση των δυο κερδοφόρων εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης που λειτουργούν στη Σερβία, μετά από το κλείσιμο των εργοστασίων της ΕΒΖ στη χώρα μας και το ξεπούλημα «φιλέτων» από την περιουσία της.    
Ολα αυτά και πολλά άλλα γίνονται όταν το εισόδημά μας συρρικνώνεται λόγω των χαμηλών τιμών για τα προϊόντα μας που καθορίζει η «ελεύθερη» αγορά, του διογκωμένου κόστους παραγωγής για ν’αυγαταίνουν τα κέρδη των εμποροβιομηχάνων και των μονοπωλιακών ομίλων, των δραστικών περικοπών στις επιδοτήσεις - ενισχύσεις  που γίνονται στα πλαίσια της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ.

 Δε ζητάμε από την κυβέρνηση «ιδιαίτερη μεταχείριση» σε σχέση με άλλους που «βράζουμε στο ίδιο καζάνι». Με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα δεν έχουμε κανένα λόγο να έλθουμε σε αντιπαράθεση, όπως επιδιώκει η κυβέρνηση, υποκινώντας τον «κοινωνικό αυτοματισμό». Εχουμε κοινά προβλήματα, καθώς δεχόμαστε την ίδια αντιλαϊκή επίθεση, κοινά συμφέροντα και αιτήματα. Επομένως, κοινός πρέπει να είναι ο αγώνας μας. Η συμμαχία μας δίνει δύναμη και προοπτική στην πάλη μας.  
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 3 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΣΤΙΣ 6μμ, ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ.
Ολοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί.»
ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ 


Δεν υπάρχουν σχόλια: