Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Συνάντηση των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης για την αναστήλωση της Γέφυρας Πλάκας


Προγραμματισμένη συνάντηση των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης για την αναστήλωση της Γέφυρας Πλάκας πραγματοποιήθηκε σήμερα, μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι: Β. Κασκάνης - Δ. Κουνάβος από ΥΝΜΤΕ Ηπείρου, Δ. Καλιαμπάκος (καθηγητής ΕΜΠ), Χρ. Παπαβρανούσης (Πρόεδρος ΤΕΕ/ΤΗ), Γ. Σμύρης (Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/τμ. Ηπείρου), Αλεξ. Λάμπρου (Αντιπρόεδρος Δ.Ε. ΤΕΕ/τμ. Ηπείρου), Ι. Σεντελές (Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων), Χαρ. Στάμος (Μέλος Δ.Σ.- εκπρόσωπος Συλλόγου Προστασίας Αράχθου).
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανασκόπηση των ενεργειών και των δράσεων που αναλήφθηκαν σε τοπικό επίπεδο και συζητήθηκαν τα δεδομένα που υπάρχουν ως προς τις επόμενες διαδικασίες και δράσεις που απαιτούνται για την αποκατάσταση του ιστορικού γεφυριού.
Εκτιμήθηκε ότι οι τοπικοί φορείς έφεραν σε πέρας εντός των ορίων που είχαν τεθεί όλες τις πρόδρομες εργασίες που είχαν αναλάβει και πλέον επείγει η λήψη οριστικών αποφάσεων από τις κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού ή και του Υπουργείου Υποδομών, για τη χρηματοδότηση, αλλά και τον τρόπο υλοποίησης του έργου κάτω από αυστηρές προδιαγραφές που θα επαναφέρουν το γεφύρι στην αρχική του μορφή.

Για την διευκρίνηση των ανωτέρω θα επιδιωχθεί η πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης στην Αθήνα, στην οποία θα παραστούν και τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης, όπου θα καταθέσουν τις απόψεις τους για την κατασκευή του ειδικού αυτού έργου.
Η Επιτροπή και με δεδομένη την πρόθεση του επιχειρηματία κ. Ν. Λούλη, να χρηματοδοτήσει με 150.000 ευρώ μελέτες του έργου, συμφώνησε όπως σε συνεργασία με το Ε.Μ.Π. προχωρήσει στην εκπόνηση ορισμένων πρόδρομων μελετών, όπως της υδραυλικής, προκειμένου να βοηθηθεί η ταχύτερη ωρίμανση του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: