Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : ΦΑΣΟΛΑΔΑ με Χοιρομέρι


ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα
½ κιλό φασόλια
140 γρμ. Χοιρομέρι σε κύβους
2 πράσινες πιπεριές
2 κρεμμύδια
½ κιλό ντομάτες
2 καρότα
1ματσακια Σέλινο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Βάλτε τα φασόλια στο νερό από το προηγούμενο βράδυ .
Την επόμενη ημέρα αλλάξτε το νερό και τα βράζουμε για 15 λεπτά περίπου.
Αλλάξτε ξανά το νερό και ρίξτε τα κρεμμύδια, το σέλινο και τις πιπεριές ψιλοκομμένα, τις ντομάτες τριμμένες, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι.
Αφήνουνε να βράσουν για 20 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα .
Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά μετά από 1 ½ ώρα περίπου, όταν έχουν ψηθεί τα φασόλια και έχει δέσει η σάλτσα.

Σερβίρετε με χοιρομέρι καπνιστή ,όπου θα σοτάρετε για 2-3 λεπτά & ζεστό χωριάτικό ψωμί.









Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος








romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: