Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Στον Στρατιωτικό εισαγγελέα Ιωαννίνων παραπέμπεται η υπόθεση των 7 στρατιωτών Αλβανικής Καταγωγής


Εντολή για αυστηρές ποινές από τον Καμμένο


Στον στρατιωτικό εισαγγελέα Ιωαννίνων παραπέμφθηκε η υπόθεση των νεοσύλλεκτων στρατιωτών που φωτογραφήθηκαν σχηματίζοντας τον αλβανικό αετό με τα χέρια τους.Σύμφωνα με πληροφορίες, οι στρατιώτες δεν έχουν ορκιστεί ακόμη, όμως εμπίπτουν στον στρατιωτικό νόμο.Πιθανότατα οι κατηγορίες που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι προσβολή στρατού, σε βαθμό πλημμελήματος, η όποια προβλέπει ποινή φυλάκισης έως 5 έτη



Εντολή για αυστηρές ποινές από τον Καμμένο
Πληροφορίες από το γραφείο του υπουργείου Άμυνας αναφέρουν ότι ο υπουργός Πάνος Καμμένος έχει δώσει εντολή για να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές.Απουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος ήταν στις ΗΠΑ με αφορμή την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, οι υπεύθυνοι του ΓΕΣ ανέφεραν απλώς ότι θα διερευνηθούν διοικητικές ευθύνες και ότι η πρωτάκουστη ενέργεια των επτά νεοσύλλεκτων θα ληφθεί υπόψη όταν θα τους αποδοθούν οι ειδικότητες και θα αποφασιστεί σε ποιες μονάδες θα μετατεθούν. Ωστόσο ο κ. Καμμένος αμέσως μόλις επέστρεψε από το ταξίδι του στις ΗΠΑ ενημερώθηκε για το θέμα και ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες να εξαντληθεί κάθε αυστηρότητα.Η φωτογραφία με τους επτά οπλίτες αναρτήθηκε στο facebook το Σάββατο κι έπειτα από έρευνα των αρμόδιων στρατιωτικών υπηρεσιών πιστοποιήθηκε ότι πρόκειται για νεοσύλλεκτους που ακόμη δεν έχουν ορκιστεί. Η ορκωμοσία τους θα γίνει στις 2 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με τον κανονισμό οι ποινές θα μπορούν να τους επιβληθούν αφού θα έχουν ορκιστεί. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, το ΓΕΣ σχεδιάζει να τοποθετήσει καθέναν από τους 7 οπλίτες σε διαφορετική μονάδα ώστε να μην είναι μαζί.Οι υπηρεσίες στρατιωτικών πληροφοριών εξέτασαν μήπως η φωτογραφία ήταν παλαιά ή επρόκειτο για προϊόν μοντάζ. Από τον περιβάλλοντα χώρο κατάλαβαν ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε στο στρατόπεδο του Μεσολογγίου που όλη την προηγούμενη εβδομάδα γινόταν κατάταξη και έτσι εντοπίστηκαν οι στρατιώτες που κατατάχθηκαν μόλις προσφάτως ενώ από τα ονοματεπώνυμά τους εξακριβώθηκε ότι πρόκειται για νεαρούς αλβανικής καταγωγής.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού:

«Αναφορικά με την ανάρτηση φωτογραφίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που απεικονίζει Στρατιώτες να σχηματίζουν με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού αετού, ενημερώνουμε τα ακόλουθα:
1. Άμεσα κινήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Επιτελείου Στρατού και εντοπίσθηκαν οι Στρατιώτες. Πρόκειται για Νεοσύλλεκτους που παρουσιάσθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων (Κέντρο Εκπαίδεύσεως Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου).
2. Η ενέργεια αυτή θα διερευνηθεί περαιτέρω, ενώ θα ληφθεί υπόψη τόσο κατά την απόδοση των ειδικοτήτων, όσο και κατά τις προσεχείς τοποθετήσεις τους στις Μονάδες Εκστρατείας.
3. Συναφώς διερευνώνται διοικητικές ευθύνες». Ετοιμάζουν ποινή… χάδι
Οι επτά νεοσύλλεκτοι είναι προγραμματισμένο να ορκιστούν στις 2 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με πηγές από το Γενικό Επιτελείο Στρατού «αυτό που είναι σίγουρο σαν μέτρο είναι ότι σε δύο εβδομάδες, όταν γίνουν οι μεταθέσεις, οι επτά νεοσύλλεκτοι θα τοποθετηθούν σε διαφορετικά σημεία στον ελλαδικό χώρο και όχι στην ίδια μονάδα».Ο ίδιος αξιωματικός επισημαίνει ότι οι επτά οπλίτες που σχημάτισαν τον αλβανικό αετό μέσα σε στρατόπεδο του ελληνικού στρατού θα πάρουν μετάθεση στην παραμεθόριο, θα κάνουν ένοπλη θητεία και θα αναλαμβάνουν και σκοπιές στο στρατόπεδο που θα τοποθετηθούν…Όσο για το αν πρόκειται να διωχθούν οι επτά… πρεσβευτές του αλβανικού εθνικισμού, από το ΓΕΣ λένε ότι θα πρέπει να αναμένεται η άποψη της νομικής υπηρεσίας του Ελληνικού Στρατού για το αν θα ασκηθεί δίωξη εναντίον των νεοσύλλεκτων.Το βέβαιο είναι, συνεχίζει η ίδια πηγή, ότι κάτι δεν έγινε σωστά στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Μεσολόγγι αφού οι επτά ή οκτώ οπλίτες κατάφεραν να περάσουν φωτογραφική μηχανή ή κινητό τηλέφωνο κάτω από τη μύτη των αρμόδιων αξιωματικών ασφαλείας. Σύμφωνα με πηγές αναμένεται να επιβληθούν κυρώσεις και στη διοίκηση του κέντρου εκπαίδευσης για ολιγωρία.Πέραν της ολιγωρίας κάποιων στρατιωτικών που δεν εντόπισαν την κρυμμένη φωτογραφική μηχανή ή το smartphone των οπλιτών, τι θα γίνει με τους επτά νεοσύλλεκτους που λειτούργησαν λες και κατατάσσονται στον… αλβανικό στρατό;Αξιωματικοί του στρατού τονίζουν ότι στους επτά νεοσύλλεκτους – δεδομένου ότι δεν πρόκειται για έναν στρατιώτη αλλά για ολόκληρη ομάδα- πρέπει να επιβληθεί ποινή τέτοια που να αποθαρρύνει επίδοξους μιμητές και να στέλνει το μήνυμα σε όλους ότι ο Ελληνικός Στρατός δεν θα κάνει αποδεκτές συμπεριφορές που παραπέμπουν στη λογική γενίτσαρων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: