Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : ΠΙΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ


Υλικά για 6 Άτομα
1 φλιτζ.τσα. νερό
2 φλιτζ.τσα. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζ.τσα. ελαιόλαδο
2 αυγά
1 κ.γλ.αλάτι
1 φλιτζ.τσα. φέτα κομμένη σε κύβους
½ φλιτζ.τσα. κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους
5-6 φέτες καπνιστό μπέικον
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
1 κ.σ.. βούτυρο
1 κ.γ. ρίγανη
Φύλλο ζύμης
2 φλιτζ.τσα. αλεύρι
1 φλιτζ.τσα. βούτυρο
200 γρ. γιαούρτι
1/2 κ.γ. αλάτι
1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Φύλλο ζύμη
Βάλτε όλα τα υλικά σε μπολ και τα ζυμώνετε.
Χωρίστε σε δυο κομμάτια. Τα τυλίγετε μεμβράνη κουζίνας και τα αφήστε στο ψυγείο για 15′.
Γέμιση φέτας
Βάλτε το αλεύρι με το αλάτι σε λεκάνη και τα ανακατεύετε.
Προσθέτετε τα αυγά με το νερό και το μισό ελαιόλαδο ελαφρά χτυπημένα.
Τα ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει χυλός.
Αλείψτε ένα μέτριο ταψί με βούτυρο ανοίξτε με πλάστη τα φύλλα της τάρτας και τα στρώνουμε σε λαδωμένη ταρτιέρες με 22 εκ. διάμετρο.
Κόβουμε ότι περισσεύει από το χείλος της τάρτας και τρυπάμε ελαφρά το φύλλο με πιρούνι. και ρίχνετε τη γέμιση .
Βάζετε τα τυριά στην επιφάνεια της γέμισης, το μπέικον ,τη ντομάτα και τη ρίγανη.
Τη ραντίζετε με ελαιόλαδο και τη ψήνετε σε προ θερμασμένο φούρνο (180˚Κ) μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα.










Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος









romiazirou.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: