Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Κίνημα ακτιβιστών αρνείται η Ιόνια Οδός να πάρει το όνομα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού!!!


Στις 10 Ιανουαρίου ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Σύνδεσμο Αιτωλοακαρνάνων «όσιος Ευγένιος ο Αιτωλός». Της συνάντησης είχε προηγηθεί επιστολή από τον Σύνδεσμο με θέμα, ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: παράλληλη ονομασία σε: «ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ». Παραδόθηκε φάκελος με την επιστολή του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου που τόνισε αρκετά σημεία στον κ. Παυλόπουλο, όπως:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, Σας ζητάμε να ενισχύσετε τον αγώνα μας προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτείας, να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες ώστε η Ιόνια Οδός που η ολοκλήρωσή της τελειώνει το έτος 2017, να λάβει παράλληλα και το όνομα του Αγίου και Προστάτη της Δυτικής Ελλάδας, Κοσμά του Αιτωλού.»

Από την ημέρα  που ξεκίνησε η προσπάθεια  αυτή, το  διαδικτυακό κίνημα ακτιβιστών παγκοσμίως, «Avaaz» ξεκίνησε τη  συγκέντρωση ηλεκτρονικών υπογραφών έχει φθάσει στις 1.351 υπογραφές και έχει στόχο τις 2.000 και παράλληλα  ζητάει από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει τη μετονομασία.
 Μάλιστα πέραν των υπογραφών  η ΚΕΠΕΚ (Κίνηση Ελλήνων Πολιτών για την Εκκοσμίκευση του Κράτους) σε ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Μη διανοηθείτε να υποκύψετε στις όποιες πιέσεις δεχτείτε από την εκκλησία, δίνοντας σε έναν από τους μεγαλύτερους δρόμους της χώρας το όνομα ενός ανθρώπου που έχει δηλώσει: «από τους διαβασμένους θα σας έρθει το κακό», «είναι μεγάλη ευλογία να κάμετε το παιδί σας καλόγηρο», «σκοπός του σχολείου είναι να διδάξει, τι είναι Θεός, τι είναι άγγελοι, δαίμονες, κόλαση, παράδεισος» «έμαθα πως με την χάριν του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και Θεού δεν είσθε Έλληνες, δεν είσθε ασεβείς, αιρετικοί, άθεοι, αλλ’ είσθε ευσεβείς ορθόδοξοι χριστιανοί», «εδιάβασα πολλά και διάφορα βιβλία και περί Εβραίων και περί Ελλήνων και περί άλλων ασεβών» κ.α Αρκετές υποχωρήσεις έχουν ήδη γίνει, τη στιγμή που η παρούσα κυβέρνηση θα πρεπε να έχει προχωρήσει ΤΑΧΙΣΤΑ τις διαδικασίες για το Διαχωρισμό Κράτους‐Εκκλησίας, ένα ‐πάνω από όλα‐ ζήτημα ΠΑΙΔΕΙΑΣ για την καταταλαιπωρημένη κοινωνία μας. Θα μας βρείτε μπροστά σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: