Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Ανακοίνωση - χαιρετιστήριο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στους αγωνιζόμενους αγρότες.


«Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων χαιρετίζει τους χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, απ’ όλη τη χώρα, που πήραν μέρος στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα 23 Γενάρη, στα πλαίσια της απόφασης που πήραμε στην μαζική πανελλαδική σύσκεψη, στα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη, στη Λάρισα.
 Η μάχη που αρχίσαμε με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία, θα συνεχιστεί και θα ενταθεί με νέα, πιο ισχυρά, μπλόκα που θα στηθούν και με ενίσχυση αυτών που υπάρχουν.
Στο στόχαστρο του αγώνα μας βρίσκεται η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που, με τα μέτρα των μνημονίων και της νέας ΚΑΠ, επιχειρεί να συγκεντρώσει, ακόμα πιο γρήγορα, τη γη και την παραγωγή στα χέρια μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών, πετώντας στον Καιάδα του ξεκληρίσματος, της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης κι άλλες πολλές χιλιάδες μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
Αυτή η πολιτική, με τους βαρείς φόρους και τα φαρμακερά ασφάλιστρα στον ΟΓΑ, με την μεγάλη ακρίβεια στα αγροτοκτηνοτροφικά μέσα και εφόδια, με τον ΕΝΦΙΑ και τα άλλα χαράτσια, ληστεύει το λιγοστό εισόδημά μας που εξασφαλίζουμε με πολύ κόπο και μεγάλες θυσίες . Κι είναι λιγοστό το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών, επειδή οι τιμές παραγωγού που διαμορφώνει η «ελεύθερη» αγορά στο σύνολο, σχεδόν, των προϊόντων είναι πολύ χαμηλές, το κόστος παραγωγής πολύ υψηλό, οι επιδοτήσεις – ενισχύσεις περικόπτονται δραστικά, ενώ  οι ζημιές από την κακοκαιρία στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή και στο κεφάλαιο δεν αποζημιώνονται στο σύνολό τους από τον ΕΛΓΑ, τον οποίο χρυσοπληρώνουμε.

 Αντίθετα, αυτή η πολιτική, όχι μόνο δεν αγγίζει, αλλά ωφελεί πολύ τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας. Τους εμποροβιομηχάνους και τα μονοπώλια που αγοράζουν κοψοχρονιά τα προϊόντα μας και τα πουλούν πανάκριβα, κερδοσκοπώντας σε βάρος και των παραγωγών και των καταναλωτών. Τις τράπεζες που μας «στραγγαλίζουν» με τα επιτόκια και τα πανωτόκια. Τους μεγαλοεπιχειρηματίες του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα που αδημονούν να φύγουν από τη μέση οι μικρομεσαίοι αγρότες, για να ορμήσουν, σαν τις ύαινες, στη γη και στο βιός τους.

 Οι φτωχοί αγρότες στα χωριά έχουμε τα ίδια προβλήματα, ζούμε τα ίδια βάσανα με τους φτωχούς των αστικών κέντρων. Τους άνεργους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Τους εργατοϋπάλληλους με τα φτηνά μεροκάματα και τους χαμηλούς μισθούς που, μάλιστα, πολλές φορές, δεν πληρώνονται από τους εργοδότες. Τους μικρούς μαγαζάτορες, επαγγελματίες, βιοτέχνες κι εμπόρους που είναι καταχρεωμένοι στην εφορία, στην τράπεζα, στα ασφαλιστικά  ταμεία και ζουν με την αγωνία του λουκέτου και των πλειστηριασμών. Κι εμείς, όπως όλοι αυτοί, δεχόμαστε άγρια επίθεση από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μαζί τους και ενωνόμαστε στον κοινό αγώνα ενάντια στον κοινό αντίπαλο.
Στα μπλόκα  βγαίνουμε διεκδικώντας την ικανοποίηση αιτημάτων που αφορούν στην ίδια την επιβίωσή μας. Αυτά τα δίκαια και ζωτικά αιτήματα, η κυβέρνηση, όχι μόνο αρνείται να τα ικανοποιήσει, αλλά λέει αισχρά ψέματα πως, τάχα, δεν έχουμε  προβλήματα και αιτήματα, επιχειρεί να συκοφαντήσει τον αγώνα μας και να υποκινήσει τον «κοινωνικό αυτοματισμό» σε βάρος μας.
 Καλούμε τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα στα χωριά και στις πόλεις να γυρίσουν την πλάτη στην κυβερνητική συκοφαντική προπαγάνδα και να στηρίξουν, με όλους τους τρόπους και κάθε μέσο, τον αγώνα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς. Η λαϊκή αλληλεγγύη και συμπαράσταση, η συμμαχία των μικρομεσαίων αγροτών με τους εργαζόμενους, τους αυτοπασχολούμενους, τη νεολαία, μάς δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα, ακόμα πιο αποφασιστικά.
Η μάχη συνεχίζεται. Ολοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί.»

 24 Γενάρη 2017  
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: