Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ


Υλικά Για 4 άτομα
1.500 γρ. μύδια με κέλυφος καθαρισμένα
50 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 mel λευκό ξηρό κρασί
50 mel ουζο
2 ντοματες ψιλοκομμενες
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής


Καθαρίζετε (ξύνετε ) και πλένετε καλά τα μύδια με άφθονο κρύο νερό και τα στραγγίζετε. Μέσα σε μια κατσαρόλα βάζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να τσιγαριστεί ελαφρά με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια τις ντοματες , σβηστε με το ουζο και το λευκό κρασί . Δυναμώνετε τη φωτιά και ρίχνετε τα μύδια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το τριμμένο πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνετε να αχνιστούν για 5 λεπτά. Μόλις τα μύδια ανοίξουν τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα και τα περιχύνετε με το ζωμό τους
.











Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος










romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: