Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Ζάκυνθος: Κόλλησε η πόρτα του ασθενοφόρου και την άνοιξε η πυροσβεστική!


Μέσα επέβαινε ένας ασθενής που πήγαινε στο αεροδρόμιο για επείγουσα αεροδιακομιδή.

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στην Ζάκυνθο: Ασθενής μεταφέρθηκε με το μοναδικό ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο του νησιού, προκειμένου να γίνει αεροδιακομιδή του σε Νοσοκομείο εκτός Ζακύνθου. Η μεταφορά του ασθενή έγινε με το υπερβολικά καταπονημένο ασθενοφόρο και τα παράδοξα, δεν άργησα να συμβούν. Όταν το ασθενοφόρο έφτασε στο αεροδρόμιο, διαπιστώθηκε ότι λόγω υπερβολικής χρήσης, μπλόκαραν οι πόρτες του οχήματος και ο ασθενής με το συνοδό προσωπικό… εγκλωβίστηκαν εντός!
Παρά τις επίμονες προσπάθειες του πληρώματος, και όσων παραβρέθηκαν εκεί, δεν κατέστη δυνατό να ανοίξουν οι πόρτες και βέβαια καθυστερούσε η επείγουσα αεροδιακομιδή. Τελικά, κλήθηκε να συνδράμει η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία με τον κατάλληλο εξοπλισμό που διαθέτει για απεγκλωβισμούς ανθρώπων σε οχήματα, κατάφερε να ανοίξει τις πόρτες του οχήματος και να ελευθερωθεί ο δυστυχής ασθενής!. 
Το περιστατικό αυτό είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στο χώρο της Υγείας και δυστυχώς δεν περιορίζεται μόνο στην αναστολή λειτουργίας των χειρουργείων του Νοσοκομείου Ζακύνθου. Όπως αναφέρει η imerazante.gr, το θέμα του ΕΚΑΒ αποτελεί ένα από τα άρθρα του σχετικού ψηφίσματος των Νοσοκομειακών Γιατρών που κατατέθηκε στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο στην Κέρκυρα και εγκρίθηκε ομόφωνα.Πιο συγκεκριμένα, ζητήθηκε να στελεχωθεί το ΕΚΑΒ με πλήρες προσωπικό, ιδιαίτερα όσο διάστημα τα σοβαρά χειρουργικά περιστατικά διακομίζονται εκτός Ζακύνθου, έτσι ώστε να μην καλούνται να αφήσουν τις θέσεις τους οι γιατροί του Νοσοκομείου για να συνοδεύσουν το περιστατικό αυτό.
 Ζητήθηκε άλλωστε να επιστρέψει άμεσα το νέο ασθενοφόρο ΕΚΑΒ -ένα από τα 6 που με πρωτοβουλία της ΠΙΝ μοιράστηκαν στα Επτάνησα- και που βρίσκεται στη Πάτρα. Μεταξύ άλλων, το ψήφισμα υπενθυμίζει την ανάγκη να εξασφαλιστεί η χειρουργική αίθουσα για τα έκτακτα περιστατικά (η διαδικασία αυτή έχει προχωρήσει ήδη αρκετά), καθώς και να αποκατασταθεί το συντομότερο η ασφάλεια διενέργειας των τακτικών χειρουργείων. «Πιστεύουμε ότι πρέπει άμεσα την διεύθυνση της διερεύνησης του συγκεκριμένου πολύ σοβαρού προβλήματος, να την αναλάβει επιτόπου η Διεύθυνση του Νοσοκομείου μαζί με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και υπευθύνους του Υπουργείου Υγείας», αναφέρεται στο ψήφισμα. Εξάλλου με το ψήφισμα ζητείται να ξεκινήσει τη λειτουργία της το συντομότερο δυνατό η πλήρως στελεχωμένη ολοκαίνουρια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: