Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Κοινή Ανακοίνωση Αλληλεγγύης των Σωματείων για τις αγροτικές κινητοποιήσεις



ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ - ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ - ΟΔΗΓΩΝ – ΟΤΑ Α’ΒΑΘΜΟΥ
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ - ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ
ΜΑΖΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΟ ΛΟΥΡΟ ΣΤΙΣ 11.30 ΠΜ

Τα ταξικά σωματεία του νομού μας εκφράζουν την αγωνιστική αλληλεγγύη καθώς και την συμπαράταξή τους στις κινητοποιήσεις των αγροτών που συσπειρώνονται γύρω από την απόφαση της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ και της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων. Έρχεται σαν συνέχεια και αποτέλεσμα της ανάγκης για την οργάνωση της κοινωνικής συμμαχίας εργατών – μικρομεσαίων αγροτών – των βιοπαλαιστών – και των αυτοαπασχολούμενων.
Αυτή η ανάγκη της οργάνωσης πρέπει να έχει στο επίκεντρο την συμμαχία της εργατικής τάξης – των αγροτών και των άλλων κοινωνικών στρωμάτων απέναντι στην ενιαία σφοδρή επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου που υλοποιείται από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Για λογαριασμό και της ΕΕ, προωθείτε η πολιτική της ΚΑΠ η οποία προκειμένου να εξυπηρετήσει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων, των πολυεθνικών και των μονοπωλίων οδηγεί τους μικρομεσαίους αγρότες στο ξεκλήρισμα, στην φτώχεια και την εξαθλίωση.
Οι μικρομεσαίοι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, που από πολύ πιο πριν έχουν ξεκινήσει μέσα από συσκέψεις, αγωνιστικές κινητοποιήσεις και τώρα βγαίνουν στους δρόμους με τα τρακτέρ της δουλειάς και τον αγώνα στα μπλόκα για επιβίωσης .

Οργανώνουν την πάλη τους απέναντι:
1. Στα εξοντωτικά για τους μικρομεσαίους αγρότες μέτρα που περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο το οποίο ψήφισαν στη Βουλή οι 222 βουλευτές.
2. Την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ 2015 - 2020 που εφαρμόζει με συνέπεια η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, παίρνοντας την σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
3. Τα καρτέλ των εφοδίων και της εμπορίας προϊόντων, τα μονοπώλια, που εκμεταλλευόμενα την «ελεύθερη» αγορά, αυξάνουν διαρκώς τις τιμές στα αγροεφόδια. Αγοράζουν πάμφθηνα τα αγροτικά προϊόντα, τα οποία στη συνέχεια πουλούν πανάκριβα στους καταναλωτές εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.
Πριν ακόμα βγούνε οι αγρότες στους δρόμους άρχισαν πολλοί και νέοι κατήγοροι να προβάλλουν ξανά τον «κοινωνικό αυτοματισμό» με στόχο να στρέψουν την κοινωνία εναντίων τους. Να τους φέρουν σε αντίθεση με τους συμμάχους τους, τους εργάτες και τα άλλα κοινωνικά στρώματα, μέσα από την προπαγάνδα και την υποκρισία που ενιαία ξεκινά από τα κόμματα που από κοινού ψήφισαν το 3Ο μνημόνιο, που προσκυνάνε τις στρατηγικές της ΕΕ και της ΚΑΠ. Προσπαθούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα που βιώνουν τα αγροτικά νοικοκυριά με ψέματα και συκοφαντίες και να παρουσιάσουν μια «μαγική εικόνα» για την κατάσταση που ζουν χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες.
Όλοι τους συνειδητά προσπαθούν να υπονομεύσουν την ενότητα και τα αιτήματα που μπορούν να δώσουν προοπτική στους αγώνες. Οι μικρομεσαίοι αγρότες πλέον έχουν πείρα που αποχτήθηκε μέσα από τους αγώνες, τις δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετώπισαν στα μπλόκα. Ξέρουν πλέον από διασπαστικές ενέργειες μεγάλων επιχειρηματιών – μεγαλοαγροτών.
Στόχος πάλης κάθε μικρομεσαίου αγρότη είναι να παλέψει για αιτήματα που αφορούν τον ίδιο, για να μην ξεκληριστεί και όχι να παλεύουν για τα αιτήματα των μεγαλοαγροτών–αγροτικαπιταλιστών.
Να μην ξεγελαστούν οι αγρότες από την φασιστική-ναζιστική Χρυσή Αυγή που προσπαθεί να τους ξεγελάσει ότι είναι με το μέρος τους, όταν στηρίζει την πολιτική της ΕΕ παλεύοντας για το συμφέρον του κεφαλαίου. Αποτελούν τα μαντρόσκυλα του συστήματος και οι αγρότες θα τους βρουν απέναντι στα μπλόκα, έτοιμοι να χτυπήσουν τον αγώνα τους για λογαριασμό του συστήματος που στηρίζουν.

Συνάδελφοι –συναδέλφισσες,
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και συμμέτοχοι στον αγώνα επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτών του Νομού μας.
Η εργατική τάξη του νομού έχει κάθε συμφέρον και ταξική υποχρέωση να σταθεί στο πλάι των αγωνιζόμενων αγροτών, στους αγώνες που γίνονται αυτή τη περίοδο για την απόκρουση των νέων αντιλαϊκών μέτρων, που επιβάλλονται από την κυβέρνηση, με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών.
Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως οι αγώνες μας πρέπει να πετυχαίνουν την υποστήριξη του ενός με του άλλου.
Το "όλοι για έναν και ένας για όλους" ισχύει για το εργατικό και για το αγροτικό κίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: