Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Κομμένη ενίσχυση στα ζωικά βλέπουν μετά την πληρωμή οι κτηνοτρόφοι

Νέος κύκλος δυσφορίας ακολουθεί τη διαδικασία πληρωμής των συνδεδεμένων ενισχύσεων σε βοοειδή και αιγοπρόβατα, αφού σε όλες της μεριές της χώρας καταγράφονται περιπτώσεις παραγωγών που είτε δεν έλαβαν την πληρωμή, είτε είδαν στους λογαριασμούς τους να πιστώνονται λιγότερα χρήματα από εκείνα που υπολόγιζαν ότι θα λάβουν βάσει των δηλώσεών τους.

Ειδικά στην περίπτωση των βοοειδών, όπως μεταφέρει παραγωγός στο Agronews, εμφανίζεται μεγάλη απόκλιση από το ποσό των 140,80 ευρώ ανά ζώο που όριζε η σχετική υπουργική απόφαση, με μεγάλη μερίδα βουτρόφων να βλέπουν στους λογαριασμό τους πίστωση που ανέρχεται σε 115 με 135 ευρώ ανά ζώο.

Ταυτόχρονα υπάρχουν και αιγοπροβατοτρόφοι που δεν είδαν καθόλου χρήματα στους λογαριασμούς τους, με ορισμένους να εικάζουν πως η απόκλιση ή η παράκαμψη της πληρωμής να οφείλεται σε μπέρδεμα με τις παραδόσεις γάλακτος που έχουν καταγραφεί.

«Θα φαμε πάλι καμία βδομάδα για να δούμε γιατί λείπουν από τα ψίχουλα που περνούμε..» σχολιάζει αναγνώστης της Agrenda

Σημειώνεται ότι η διαδικασία πληρωμής βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη για όσους διαθέτουν λογαριασμούς σε τράπεζες πέραν της Πειραιώς.
Σε κάθε περίπτωση το κλίμα είναι εκρηκτικό στους στάβλους της χώρας, με το σύνολο των κτηνοτρόφων να αποδίδουν την δυσαρέσκειά τους τόσο στην καθυστέρηση της πληρωμής των συνδεδεμένων, όσο και στην αύξηση του κόστους των ζωοτροφών, που εν πολλοίς απορροφά όποια αύξηση στην τιμή του γάλακτος.

https://www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: