Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Από το Ανθοχώρι ο αστυνομικός που έσωσε το 4χρονο παιδί- Βίντεο

Η «άλλη πλευρά» της Ελληνικής Αστυνομίας, η βαθιά ανθρώπινη και η αφανής προσφορά της στους απλούς ανθρώπους, η αντιμετώπιση με συνείδηση και ευαισθησία καταστάσεων που έχουν να κάνουν με την ίδια τη ζωή, γίνεται πλέον κτήμα του κάθε ενδιαφερόμενου, μέσα από συγκλονιστικές μαρτυρίες των πρωταγωνιστών, που δεν είναι άλλοι από τους αστυνομικούς πρώτης γραμμής.

Οι ιστορίες αυτές παρουσιάζονται σε βίντεο, τα οποία προβάλλονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ΕΛΑΣ (Facebook, Twitter, YouTube) και ειδικότερα μια εφαρμογή που ονομάστηκε «Deep blue» («βαθύ μπλε»), ακριβώς για να δώσει την ουσία του βαθύτερου ανθρώπινου ρόλου που έχει ο αστυνομικός, εκτός από την αντιμετώπιση του εγκλήματος και την καταστολή.

Ήδη έχουν προβληθεί μέσα από το «Deep blue» δύο συγκλονιστικές ιστορίες με πρωταγωνιστές αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, που έσωσαν τις ζωές δύο ανθρώπων, ενώ ήταν ξεγραμμένες.

Μία από  τις ιστορίες που συγκίνησε το πανελλήνιο είναι αυτή στην οποία πρωταγωνιστεί ο αστυνομικός Κωνσταντίνος Σαμαράς από το Ανθοχώρι Μετσόβου.

Ο  νεαρός αστυνομικός αφηγείται την προσπάθεια του ίδιου και των συναδέλφων του να σώσουν ένα παιδάκι 4 ετών, στις 26 Απριλίου 2021, στο Παλαιό Φάληρο, που είχε χάσει τις αισθήσεις του στα χέρια των έντρομων γονέων του, ενώ ασθενοφόρο δεν υπήρχε πουθενά.

Οι αστυνομικοί, μαζί με τη μητέρα, μετέφεραν το παιδάκι με το περιπολικό στο νοσοκομείο, ενώ οι άλλοι αστυνομικοί άνοιγαν δρόμο, ενώ ο Σαμαράς του έκανε συνεχώς μαλάξεις, μέχρι που το είδε να συνέρχεται, να κινείται και να αναπνέει.

«Ήταν ένα συναίσθημα απερίγραπτο… κάναμε κάτι σχεδόν αδύνατο», λέει συγκινημένος ο Κωνσταντίνος Σαμαράς, ο οποίος είναι 31 ετών, από το Ανθοχώρι Μετσόβου, παντρεμένος και πατέρας και αυτός ενός μικρού παιδιού. Και προσθέτει: «Νιώθω υπερηφάνεια για τους συναδέλφους μου και για μένα, ευγνωμοσύνη στο Θεό που με βοήθησε να ανταπεξέλθω σε αυτό το περιστατικό και εμένα και τους συναδέλφους μου και νιώθω την υποχρέωση να συνεχίσω και εγώ και οι συνάδελφοι μου και την ομάδα μου να κάνουμε αυτό για το οποίο έχουμε εκπαιδευτεί και ορκιστεί. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει πως είμαστε εδώ και θα προσπαθούμε να είναι πάντα τα καλά πιο πολλά».

https://www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: