Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Εντυπωσιακές ΚΑΔΟΤΕΧΝΙΕΣ από τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ζηρού

Μπορεί τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης να έχουν αναστείλει, τη λειτουργία τους λόγω των υγειονομικών συνθηκών, ωστόσο τα ΚΔΑΠ του Δήμου μας δεν ‘πάγωσαν’ τις δραστηριότητές τους.

Η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ με την υπεύθυνη των ΚΔΑΠ κα Τσάτσιου Αλεξάνδρα και τον εξωτερικό συνεργάτη κ. Γεώργα Χάρη, τηρώντας φυσικά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για την Covid 19, αξιοποίησαν δημιουργικά το διάστημα της αναστολής με μία ξεχωριστή δράση ποιοτικής καλλιτεχνικής αγωγής και έκφρασης, με το αποτέλεσμα αισθητικής ομορφιάς για τον Δήμο μας να είναι εντυπωσιακό. Πρόκειται για ΚΑΔΟΤΕΧΝΙΕΣ.

Οι κάδοι απορριμμάτων αποτέλεσαν τον ‘καμβά’ και το αντικείμενο εικαστικής έκφρασης και δημιουργίας. Οι πρώτες παρεμβάσεις με χρώματα και ‘ζωντανές’ ζωγραφιές, έγιναν σε κάδους στην πόλη της Φιλιππιάδας, ενώ πρόθεση των εμπνευστών και δημιουργών της συγκεκριμένης δράσης είναι η συγκεκριμένη δράση να επεκταθεί και σε άλλες Κοινότητες του Δήμου μας ώστε να ‘εξωραϊστούν’ περισσότεροι κάδοι και να δώσουν μία ευχάριστη όψη στο χώρο.

Στη Φιλιππιάδα οι δύο κάδοι που έλαβαν πρώτοι τις καλλιτεχνικές παρεμβάσεις ‘συνομιλούν’ εικαστικά μεταξύ τους κι εκτός από αισθητική, προσφέρουν εκπαιδευτική, πολιτιστική και περιβαλλοντική αγωγή.

Πρωταγωνιστής της δημιουργίας είναι ο πελαργός ως σύμβολο της πόλης της Φιλιππιάδας.

Στο δημιουργικό αποτύπωμα ο πατέρας πελαργός απεικονίζεται να συλλέγει τα σκουπίδια και να τα εναποθέτει στον κάδο, δίνοντας το παράδειγμα στο παιδί του (κάδος 1) ώστε να μπορεί η οικογένεια του να μεγαλώσει σ’ ένα περιβάλλον καθαρό (Κάδος 2).

Ο πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΖΗ. κ. Πανούσης Θεόδωρος ο οποίος όχι μόνο στηρίζει αλλά και διαρκώς ενθαρρύνει τις εναλλακτικές προτάσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού και των δύο δημοτικών ΚΔΑΠ «Μελίσσι» και «Περιβόλι» ‘αγκάλιασε’ τις ΚΑΔΟΤΕΧΝΙΕΣ. Σε αγαστή συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ. Τάσση Απόστολο, υπήρξε άμεσα μέριμνα για την προμήθεια όλων των απαραίτητων υλικών.

Σε σχετική του δήλωση ο κ. Πανούσης, ανέφερε: «Η αισθητική οφείλει να αποτελεί, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, μέρος της καθημερινότητάς μας αλλά και της αγωγής όλων μας. Για τον λόγο αυτό κάνουμε όσα περισσότερα μπορούμε, δεδομένων των συνθηκών, να την εντάξουμε στην καθημερινή ζωή μας. Θέλω να συγχαρώ την κα Τσάτσιου και τον κ. Γεώργα για τις εξαιρετικές εικαστικές παρεμβάσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν και σε άλλες Κοινότητες του Δήμου».

Σημειώνεται ότι ο κ. Γεώργας, θα διδάσκει τις τεχνικές χρήσης των υλικών στην τέχνη και δεξιότητες που σχετίζονται μ’ αυτή, στα παιδιά των Δημοτικών ΚΔΑΠ, μόλις ανοίξουν οι δομές κάτι που ελπίζουμε να συμβεί το συντομότερο δυνατό και με ασφάλεια.

Τα μικρά και απλά, πολλές φορές είναι ικανά ν’ αλλάξουν την καθημερινότητά μας και μόλις οι αίθουσες γεμίσουν και πάλι, τα παιδιά θα είναι εκείνα που θα βάλουν τη δική τους εικαστική πινελιά, στους υπόλοιπους κάδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: