Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Γαλοπούλα (μπουτάκια ) στο φούρνο



Υλικά
4 μπουτάκια γαλοπούλας
1-2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
2 κρεμμύδια σε φέτες
χυμός 3 πορτοκαλιού
χυμός 1 λεμονιού
1 κ.σ μέλι
2 κ.σ μουστάρδα
1 ματσάκι φασκόμηλο
λίγο δενδρολίβανο
2.κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 °C. Αλατοπιπερώνετε και βάζετε τα μπούτια σε ταψί.
Σε μπολ ρίξτε τη μουστάρδα με το μέλι και τους χυμούς τον εσπεριδοειδών
Αλείφετε με όσο από το μείγμα χρειαστεί την πέτσα και εξωτερικά τα μπούτια. Περιχύνετε το φαγητό με το ελαιόλαδο βάλτε τα κρεμμύδια σε φέτες το σκόρδο και τα αρωματικά το μείγμα μελιού-μουστάρδας .
Σκεπάζετε καλά με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε τη γαλοπούλα στους 170°C για περίπου 2 ώρες χωρίς να την ανοίξετε.
Σερβίρετε τη γαλοπούλα ,συνοδέψτε με γαρνιτούρα της αρέσκεια σας όπως πιλαφι,πατατες,λαχανικα ατμου,ζυμαρικα η με πουρέ.





Tolis Anastasios 
Honorary President
Director of Chef's club 
Epirus offices
Executive  chef
Mob.6932208082   

Δεν υπάρχουν σχόλια: