Υλικά
4 μπουτάκια γαλοπούλας
1-2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
2 κρεμμύδια σε φέτες
χυμός 3 πορτοκαλιού
χυμός 1 λεμονιού
1 κ.σ μέλι
2 κ.σ μουστάρδα
1 ματσάκι φασκόμηλο
2.κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 °C.
Αλατοπιπερώνετε και βάζετε τα μπούτια
σε ταψί.
Σε μπολ ρίξτε τη μουστάρδα με το μέλι
και τους χυμούς τον εσπεριδοειδών
Αλείφετε με όσο από το μείγμα χρειαστεί
την πέτσα και εξωτερικά τα μπούτια.
Περιχύνετε το φαγητό με το ελαιόλαδο
βάλτε τα κρεμμύδια σε φέτες το σκόρδο
και τα αρωματικά το μείγμα μελιού-μουστάρδας
.
Σκεπάζετε καλά με αντικολλητικό χαρτί
και ψήνετε τη γαλοπούλα στους 170°C για
περίπου 2 ώρες χωρίς να την ανοίξετε.
Σερβίρετε τη γαλοπούλα ,συνοδέψτε με
γαρνιτούρα της αρέσκεια σας όπως
πιλαφι,πατατες,λαχανικα ατμου,ζυμαρικα
η με πουρέ.
Tolis
Anastasios
Honorary
President
Director
of Chef's club
Epirus
offices
Executive
chef
Mob.6932208082
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου