Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Στον Καταρράκτη Άρτας «μια ελπίδα γεννήθηκε»!


Από τον Καταρράκτη Άρτας είναι το ένα από τα τρία μωράκια που γεννήθηκαν μέσα από το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρίας ΓΙΩΤΗΣ «Μια ελπίδα γεννιέται!», που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία HOPEgenesis.

Ο Καταρράκτης είναι ένα  από τα 86 απομακρυσμένα χωριά που έχει υιοθετήσει η εταιρία για να εφαρμόσει αυτή την πρωτοποριακή εκστρατεία κατά της υπογεννητικότητας, η οποία αποτελεί μια ορατή πια απειλή για το μέλλον της χώρας μας.
Χαρτογραφώντας περιοχές όπου η πρόσβαση σε μαιευτικές και γυναικολογικές υπηρεσίες είναι περιορισμένη, η ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. απευθύνεται στις γυναίκες των περιοχών αυτών, που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά, αλλά διστάζουν, ακριβώς εξαιτίας αυτών των αντικειμενικών δυσκολιών.
Σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό της HOPEgenesis, που έχει όραμα και στόχο να καταπολεμήσει την υπογεννητικότητα, η εταιρία ΓΙΩΤΗΣ αναλαμβάνει τη φροντίδα των γυναικών αυτών, από το ξεκίνημα της εγκυμοσύνης έως τον τοκετό.
Συγκεκριμένα, αναλαμβάνει όλα τα έξοδα παρακολούθησης της εγκυμοσύνης τους, τις εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου και του τοκετού, όπως και όλα τα έξοδα μεταφοράς και φιλοξενίας τους. Επιπλέον, η εταιρία καλύπτει και τις ανάγκες σε βρεφικές τροφές των μωρών που θα γεννηθούν στο πλαίσιο του Προγράμματος, για τα δυο πρώτα χρόνια της ζωής τους.
Ήδη, εκπρόσωποι της ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. και της HOPEgenesis έχουν πραγματοποιήσει ενημερωτικές επισκέψεις σε 71 χωριά στην Ευρυτανία - Δήμος Καρπενησίου, την Άρτα - Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων και τη Φθιώτιδα - Δήμοι Λαμιέων και Μακρακώμης, όπου το Πρόγραμμα γίνεται δεκτό με μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό από τις τοπικές αρχές και τους κατοίκους. Προγραμματίζονται επίσης τα επόμενα οδοιπορικά στις υπόλοιπες περιοχές του Προγράμματος, στους Δήμους Δωρίδος στη Φωκίδα και στον Δήμο Καρύστου στην Εύβοια.
Τα πρώτα μωράκια που ήρθαν στον κόσμο στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια ελπίδα γεννιέται!» είναι ο πιο αισιόδοξος και τρυφερός οιωνός, που δείχνει ότι με προσπάθεια και υπευθυνότητα θα μπορούσαν να ανατραπούν ακόμη και οι πιο δυσοίωνες στατιστικές, όπως αυτές που αφορούν στον ετήσιο αριθμό γεννήσεων στην Ελλάδα. Στα τρία νεογέννητα και στις οικογένειές τους, όλοι οι εργαζόμενοι της ΓΙΩΤΗΣ στέλνουν τις πιο θερμές ευχές τους για υγεία και ευτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: