Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Τι ζητάνε οι κτηνοτρόφοι από την κυβέρνηση


Έλεγχοι τόσο στο αιγοπρόβειο γάλα όσο και εντός των τυροκομείων για την προστασία της Φέτας ως ΠΟΠ, μείωση της φορολογίας και αφαίρεση των επιδοτήσεων από το φορολογικό εισόδημα, διαχωρισμός ΕΛΓΑ σε γεωργικό και κτηνοτροφικό με παράλληλη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ήταν τα βασικά αιτήματα που αποφασίστηκαν στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας κτηνοτροφικών συλλόγων και κτηνοτρόφων περιφέρειας Θεσσαλίας, που έγινε στις 6/10/2019, στον Τύρναβο.

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία κατά τη συνεδρίαση «το μοναδικό θέμα που τέθηκε είναι τα αιτήματα των κτηνοτρόφων τα οποία κρίθηκαν ως αναγκαία έτσι ώστε να συνεχίσουμε να ασκούμε το επάγγελμα του κτηνοτρόφου. Τα αιτήματα που θέτουμε προς την κυβέρνηση για να δοθούν οι απαραίτητες λύσεις είναι:

1. Έλεγχοι τόσο στο αιγοπρόβειο γάλα όσο και εντός των τυροκομείων για την προστασία της Φέτας ως ΠΟΠ γιατί η φέτα μας κρατάει στο επάγγελμα.
2. Μείωση της φορολογίας και αφαίρεση των επιδοτήσεων από το φορολογικό εισόδημα.
3. Διαχωρισμό του ΕΛΓΑ σε γεωργικό και κτηνοτροφικό.
4. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.
5. Προσλήψεις κτηνιάτρων καθώς η έλλειψη αυτών δημιουργεί σοβαρά προβλήματα τόσο στους ελέγχους όσο και στην δημόσια υγεία.
6. Μείωση του κόστους παραγωγής με ιδιαίτερη βαρύτητα στο κόστος του πετρελαίου.
7. Να γίνουν επιτέλους τα διαχειριστικά σχέδια βοσκής καθώς οι τεχνικές λύσεις μόνο προβλήματα δημιουργούν.
8. Ένταξη όλων των αιτούντων κτηνοτρόφων στο πρόγραμμα της βιολογικής κτηνοτροφίας.
9. Να πληρωθούν όλοι οι κτηνοτρόφοι που δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμα τόσο για τον καταρροικό πυρετό όσο και τις εξισωτικές των 2013,2014.
Θεωρούμε ότι τα παραπάνω αιτήματα είναι κρίσιμα και πρέπει να ικανοποιηθούν στο σύνολό τους από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την κυβέρνηση έτσι ώστε να συνεχίσει να υπάρχει αιγοπροβατοτροφία στην Ελλάδα».


Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας  
Γιάννης Γκουρομπίνος


Δεν υπάρχουν σχόλια: