Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Την Κυριακή 3 Μαρτίου η εκδήλωση: “Μάρκος Μπότσαρης, ο αετός της Λάκκας Σουλίου και η εθνική του παρακαταθήκη” στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πανηπειρωτικής .



Ως Περιβαλλοντικός -Πολιτιστικός Σύλλογος πρ. Δήμου Θεσπρωτικού (Λάκκας Σουλίου), στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που οργανώνουμε, σχεδιάσαμε και υλοποιούμε μια σειρά εκδηλώσεων με θέματα από την τοπική μας ιστορία. 
Η σχετική εκδήλωση που διοργανώσαμε στο Θεσπρωτικό με τίτλο: Μάρκος Μπότσαρης, ο αετός της Λάκκας Σουλίου και η εθνική του παρακαταθήκη”, κατά γενική ομολογία είχε μεγάλη απήχηση στην τοπική κοινωνία. Έπειτα από πρόταση αποδήμων συμπατριωτών μας και φίλων, επαναλαμβάνουμε την εκδήλωση στην Αθήνα υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας. 

Ο Μάρκος Μπότσαρης ήταν μία εμβληματική μορφή για την εποχή του, με πλούσια δράση όχι μόνο στην περιοχή του Σουλίου αλλά και ευρύτερα, με μεγάλη συνεισφορά στον μεγάλο εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1821.

Η ακτινοβολία του ξεπέρασε τα σύνορα της Ελλάδας όπως μαρτυρούν ιστορικά και λογοτεχνικά κείμενα, ποιήματα και τραγούδια. 
Ο Λαοκράτης Βάσης θα μιλήσει για την ηρωική μορφή και το ήθος του Μάρκου Μπότσαρη και ο Κώστας Καραβίδας για την παρουσία του στην ελληνική και ξένη λογοτεχνία. 
Στην εκδήλωση θα ακουστούν τραγούδια που αναφέρονται στη δράση του Μάρκου Μπότσαρη, από τοπική χορωδία.

Σας περιμένουμε την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 11.00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (Κλεισθένους 15, -7ος όροφος. Αθήνα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: