Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019

Προκλητική επίθεση Τσάμηδων στον ΠτΔ

Το σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως εστάλη στην γείτονα Αλβανία, κατά την επίσκεψή του στην Κόνιτσα, προκάλεσε την αντίδραση των Τσάμηδων.
Μία αντίδραση που αποτυπώνεται στην ανακοίνωση του κόμματος ενσωμάτωσης και ενότητας και η οποία δεν μπορεί να αναλυθεί με όρους πολιτικής!
Το κόμμα του Ιντρίζι επιτίθεται προσωπικά στον Προκόπη Παυλόπουλο και υποστηρίζει ότι οι δηλώσεις του έγιναν από Αλβανικό έδαφος!!! Έτσι θεωρούν την Κόνιτσα!
«Πρέπει να υπενθυμίσουμε τον πρόεδρο της Ελλάδας ότι έκανε αυτές τις δηλώσεις του από αλβανικό έδαφος(një tokë shqiptare), την Κόνιτσα και αναφέρθηκε στην κακή χρονιά του 1913 όταν ο ελληνικός στρατός εισέβαλε στην τσαμουριά, στην Φλώρινα και στην Καστοριά και έφθασε μέχρι το Χόρμοβο (στο Τεπελένι) και στη συνέχεια έκανε σφαγές στο Παναρίτι».
«Ο πρόεδρος της Ελλάδας είναι ο πιο χαρακτηριστικός εκπρόσωπος της υποκρισίας και των διπλών προτύπων ενός σοβινιστικού κράτους με τους Αλβανούς. Όταν μιλάμε για την ευρωπαϊκή νομοθεσία, η χώρα του είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που δεν αναγνωρίζει καμία μειονότητα και δεν έχει υπογράψει ούτε τη σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα δικαιώματα των μειονοτήτων», αναφέρει η ανακοίνωση.
Και συνεχίζει:
«Βέβαια, ο πρόεδρος της Ελλάδας θα ήθελε να εξοντωθούν όλοι οι Αλβανοί της τσαμουριάς. Ο θυμός του είναι απόδειξη ότι η αλήθεια καίει. Ο Παυλόπουλος ξέρει ότι είναι καιρός να θριαμβεύσει η αλήθεια και να δίκιο να γίνει πραγματικότητα.
Οι Αλβανοτσάμηδες είναι υπερήφανοι που ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους 10.000 συμπατριώτες  των δυνάμεων του ΕΛΑΣ με το τάγμα του Αλί Ντεμί στη Τσαμουριά και το τάγμα ‘Τσαμουριά’ στην Αλβανία», σημειώνεται χαρακτηριστικά αποφεύγοντας βέβαια οποιαδήποτε μνεία για συνεργασία των Αλβανοτσάμηδων με τον στρατό κατοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: