Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

O Guardian αποθεώνει την Πρέβεζα για εναλλακτικές αποδράσεις


Στα προτεινόμενα για ημερήσιες εξορμήσεις τη φύση, περιλαμβάνεται και το φαράγγι του ποταμού Αχέροντα και τον βιότοπο του Αμβρακικού.
«Η μικρή πόλη στο βορειοδυτικό τμήμα της Ελλάδας βρίσκεται σε προνομιακή θέση στο στόμιο του Αμβρακικού Κόλπου. Η ταραχώδης ιστορία της έχει οδηγήσει σε έναν αρχιτεκτονικά πλούσιο οικισμό, με «πολύτιμους λίθους» όπως το Κάστρο του Παντοκράτορος,  ένα φρούριο από τις αρχές του 19ου αιώνα, λείψανα από βενετσιάνικες και οθωμανικές περιόδους αλλά και την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου» αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο.
«Μια ώρα περπάτημα από την πόλη βρίσκεται μία από τις μεγαλύτερες αμμώδεις παραλίες της Ευρώπης, 25χλμ. Πρόκειται για το  Μονολίθι, όπου υπάρχει και η δυνατότητα για κάμπινγκ αλλά μπορείτε να απολαύσετε και υπέροχα θαλασσινά» προσθέτει προτείνοντας μάλιστα και ταβέρνες της περιοχής.
Στα προτεινόμενα για ημερήσιες εξορμήσεις τη φύση, περιλαμβάνεται και το φαράγγι του ποταμού Αχέροντα αλλά και ο υπέροχος Αμβρακικός υδροβιότοπος.
Για όσους πάλι επιθυμούν μία επίσκεψη σε «αρχαίους πολιτισμούς» η Πρέβεζα ενδείκνυται καθώς διαθέτει τεράστια ιστορία με την αρχαία πόλη της Νικόπολης, τα τείχη της οποίας βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη αλλά και την πόλη της Κασσιόπης, στους λόφους του σημερινού χωριού Καμαρίνα του Δήμου Ζαλόγγου.
Την λίστα συμπληρώνουν η Κατάνια στη Σικελία, το Βελιγράδι στη Σερβία, το Κάουνας της Λιθουανίας, το Κόσικε της Σλοβακίας, το Μπάρι στην Ιταλία, η Ποντγκόριτσα στο Μαυροβούνιο, η Οχρίδα στην πΓΔΜ, η Γκρενόμπλ στη Γαλλία, η Πούλα στην Κροατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: