Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Πουλάνε μέσω ίντερνετ χριστουγεννιάτικα στολίδια με σύμβολα των Ναζί .


H μεγαλύτερη ιστοσελίδα πωλήσεων της Δανίας απέσυρε άρον άρον κάποια χριστουγεννιάτικα στολίδια που είχαν θέμα τους Ναζί και πωλούνταν στην τιμή των 1.400 ευρώ. Στην συλλογή περιλαμβάνονταν και 12 χριστουγεννιάτικες μπάλες οι οποίες αγοράστηκαν στην Λιθουανία από τον Claus Dalsborg. Ο άντρας ισχυρίστηκε ότι τα στολίδια ήταν τόσο τραγελαφικά που έπρεπε να τα αγοράσει. Η Σόφι Φόλντεν Λουντ, εκπρόσωπος της θυγατρικής του eBay, ανέφερε: “Τώρα επιλέξαμε να αποσύρουμε τα ναζιστικά στολίδια γιατί μπορεί να φαίνονται επιθετικά.” Η κατοχή και η πώληση αντικειμένων με θέμα τους Ναζί δεν είναι παράνομη στην Δανία. Ο Dalsborg που αγόρασε αρχικά τα στολίδια ανέφερε ότι καταλαβαίνει γιατί τα αφαίρεσαν από την ιστοσελίδα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα στολίδια που είχαν πάνω σβάστικες και το γνωστό SS τα βρήκε σε μια υπαίθρια αγορά στην Λιθουανία. Ο Dalsborg προσπαθούσε να πουλήσει 110 ευρώ το κάθε στολίδι. 
Η σελίδα DBA είναι η μεγαλύτερη σελίδα αγγελιών και αγορών στην Δανία η οποία αγοράστηκε από το eBay το 2008 και προσελκύει περισσότερους από 20 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε μήνα. 
[dailymail]

Δεν υπάρχουν σχόλια: