Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Από τις 7 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, θα λειτουργήσει το «Χωριό του Άι Βασίλη», στο Ψυχαγωγικό Πάρκο Φρόντζου,






Το πρώτο θεματικό πάρκο/ενιαίος χριστουγεννιάτικος χώρος, είναι γεγονός στα Γιάννενα.
Από τις 7 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, θα λειτουργήσει το «Χωριό του Άι Βασίλη», ένας πολυχώρος ουσιαστικά, στο Ψυχαγωγικό Πάρκο Φρόντζου, στο χώρο του παλιού ζωολογικού κήπου.

Η συγκεκριμένη προσπάθεια, την οποία συντονίζουν έμπειροι επιχειρηματίες της πόλης, με πολύχρονη και επιτυχημένη παρουσία στα οικονομικά πράγματα των Ιωαννίνων και ειδικότερα, στον τομέα της εστίασης και του θεάματος, στηρίζεται σε ένα σχέδιο που πιστεύουμε ότι είναι θελκτικό και θα έχει μεγάλη επιτυχία, αποδίδοντας προστιθέμενη αξία σε όσους εμπλακούν επιχειρηματικά, αλλά και θα καθορίσει για πολύ καιρό τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στα Ιωάννινα.

Επίσης, θα συμβάλει σημαντικά και προσθετικά στο χαρακτηρισμό των Ιωαννίνων ως πόλη-χριστουγεννιάτικο προορισμό, καθώς δεν είναι απλά μια εποχική κατασκευή σε ένα «ουδέτερο» περιβάλλον, αλλά συνδυάζει το φυσικό σκηνικό με τις σωστές παρεμβάσεις, δημιουργώντας μια ζεστή, γιορτινή ατμόσφαιρα.

Το «Χωριό του ‘Αι Βασίλη» είναι χωροθετημένο σε φυσικό περιβάλλον, ιδιαίτερης ομορφιάς. Βρίσκεται στο αισθητικό αλσύλλιο των Ιωαννίνων, στο χώρο του παλιού ζωολογικού κήπου, δίπλα από το θέατρο της ΕΗΜ.

Εδώ και ένα και πλέον μήνα, στο χώρο συντελούνται εργασίες, με μια μεγάλη επένδυση που έχει αναμορφώσει πλήρως το χώρο. Μετά τους καθαρισμούς, έχει αποκαλυφθεί όλη η δομή του χώρου, ενώ αυτές τις μέρες ολοκληρώνονται όλα τα έργα υποδομών.
Έχουν κατασκευαστεί νέα, καλαίσθητα, ξύλινα περίπτερα, έχουν επισκευαστεί οι παλιές υποδομές, έχουν καθαριστεί και επισκευαστεί τα μονοπάτια που διατρέχουν όλο το χώρο.

Το «Χωριό του Άι Βασίλη» θα περιλαμβάνει μια σειρά δραστηριότητες. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
1)Βόλτα με άλογα
2)θεατρικές δραστηριότητες για παιδιά και μεγάλους, με δημιουργική απασχόληση, αφήγηση παραμυθιών, μουσικά παιχνίδια κ.α.
3)Χριστουγεννιάτικη αγορά
4)Το σπίτι του Άι Βασίλη, σε ένα καινούργιο δενδρόσπιτο που έχει κατασκευαστεί στο ψηλότερο σημείο του πάρκου και φυσικά, τα ελάφια του, στους στάβλους.


Οι εκπλήξεις όμως από το «Χωριό του Αι Βασίλη» δεν τελειώνουν εδώ. Σε ειδικά διαμορφωμένο κλειστό χώρο μέσα σ’ αυτό δημοφιλείς καλλιτέχνες θα δώσουν μοναδικές συναυλίες καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών! Ανάμεσά τους, στο Ψυχαγωγικό Πάρκο Φρόντζου θα βρεθούν οι BO,Κώστας Μαρτάκης, Χρύσπα, Master Tempo, Κωνσταντίνος Νάζης, Natasha Kay ,οι Xanazoo, Λάχανα και Χάχανα αλλά και αγαπημένοι youtubers της νεολαίας όπως οι Jimko και Πουρνάρας. Παράλληλα, θα δοθούν αρκετές χορευτικές παραστάσεις από Σχολές Χορού και Πολιτιστικούς Συλλόγους της πόλης.

Η είσοδος στο «Χωριό του Άι Βασίλη» θα κοστίζει μόλις 1€. Το 1/3 των εσόδων της εισόδου (αφαιρούμενο το ΦΠΑ) θα διατεθεί στο Χαμόγελο του Παιδιού και το 1/3 των εσόδων της εισόδου (αφαιρούμενο το ΦΠΑ) θα διατεθεί στην Κιβωτό του Κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: