Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Έρχονται αυξήσεις στις συντάξεις των αγροτών



«Οι αγρότες θα αρχίσουν να έχουν σταδιακά αύξηση στις συντάξεις τους», είπε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.
Επίσης ο υφυπουργός Εργασίας σημείωσε ότι αυτό θα συμβεί παρά το γεγονός ότι θέλει τους αγρότες να «τους υποβαθμίσει και πάλι στην κατάσταση του ΟΓΑ που το 2025 δεν θα μπορούσε να δώσει τη βασική σύνταξη».
«Να το ακούσουν αυτό οι αγρότες. Ότι δηλαδή θέλουν να τους αποσπάσουν από το σώμα των υπολοίπων πολιτών και να τους υποβαθμίσουν σε μια σύνταξη πείνας, ενώ ήδη επιτυγχάνεται και θα επιβεβαιωθεί η αύξηση συντάξεων για τους αγρότες», είπε ο Τάσος Πετρόπουλος.
Με μια δήλωση γίνεται κάποιος ασφαλισμένος αγρότης
Στις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν, ο υφυπουργός Εργασίας ανέφερε ανάμεσα σε άλλα και στη δυνατότητα με μια απλή δήλωση να γίνεται κάποιος ασφαλισμένος αγρότης, ενώ παλαιότερα έπρεπε να περιμένει 2 και 3 χρόνια.
Ανέφερε ακόμη τη δυνατότητα που δόθηκε στους αγρότες μειωμένης εξαγοράς καθώς και τη δυνατότητα όσοι έχουν εισόδημα μέχρι 4.923 ευρώ να μπορούν να καλλιεργούν χωρίς καταβολή εισφορών και χωρίς περικοπή σύνταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: