Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Γιγάντια αγελάδα ζυγίζει όσο ένα αυτοκίνητο και έχει ύψος πάνω από 2 μέτρα


Μια τεράστια ασπρόμαυρη αγελάδα που ζυγίζει περισσότερο από ένα μικρό αυτοκίνητο και είναι τόσο ψηλή όσο ένας παίκτης του ΝΒΑ έγινε πρωτοσέλιδο στην Αυστραλία ως η μεγαλύτερη αγελάδα της χώρας. Η τεράστια αγελάδα ζυγίζει 1.400 κιλά και έχει ύψος 2.1 μέτρα και ονομάζεται Νίκερς. Ο ιδιοκτήτης της, ο Γκέοφ Πίρσον ανέφερε στο δίκτυο ABC ότι δεν μπορούσε να πουλήσει ή να εξάγει την αγελάδα εξαιτίας του μεγέθους της. Κατά συνέπεια, η τεράστια αγελάδα κέρδισε μια δεύτερη ευκαιρία για να ζήσει στην φάρμα

Δείτε το βίντεοΉταν πολύ μεγάλη για να την εξάγω και ήταν πολύ τυχερή που μπόρεσε να μείνει στην φάρμα”, ανέφερε ο ιδιοκτήτης.


Όποτε θέλει να σηκωθεί και να περπατήσει υπάρχουν χιλιάδες ίχνη άλλων βοοειδών που την ακολουθούν. Όλοι ξέρουμε πότε η Νίκερς κινείται και περπατάει”, πρόσθεσε. Σύμφωνα με το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, το μεγαλύτερο βοοειδές του κόσμου ζυγίζει 2267 κιλά ενώ το πιο ψηλό έχει ύψος λίγο παραπάνω από 2 μέτρα.


Κατά μέσο όρο το μέγεθος όλων των ειδών των αγελάδων είναι 630 κιλά με τον μέσο όρο να έχει αυξηθεί κατά 18% τις τελευταίες 2 δεκαετίες. 


[dailymail]

Δεν υπάρχουν σχόλια: